Olimpiyatların gölgesinde panik... Tren seferleri iptal edildi

Olimpiyatların gölgesinde panik... Tren seferleri iptal edildi

Japonya'da Pasifik Okyanusu'ndan ülke kıyılarına ilerleyen ve aşırı yağış getirmesi beklenen Nepartak tayfununa karşı tren seferleri iptal edildi. Olimpiyat Organizasyon Komitesi de oyunların takviminde yapılabilecek değişiklikleri ivedilikle duyuracaklarını belirterek "Müsabakalara yönelik herkesin güvenliğini sağlamak istiyoruz" açıklaması yaptı.

Japonya'da beklenen Nepartak tayfunu öncesinde birtakım önlemler alındı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) hafta içinde ülkenin doğu kıyılarından ana karaya varacağı kaydedilen Nepartak tayfununun aşırı yağış getireceğini açıkladı.

TOKYO İLE BAĞLANTILI YOLLAR İPTAL

2021 yılının 8. tayfunu olarak bildirilen Nepartak'ın, Tokyo metropolünde bulunan Çiba eyaletinden ana karaya varacağı ve Tohoku, Hokuriku, Kanto-Koşin bölgelerini etkileyeceği kaydedildi.

JR East Demiryolları, Tokyo ile kuzeydoğu bölgelerini bağlayan Yamagata Şinkansen hattındaki eyaletler arası 8 sefer ile bazı yerel seferleri iptal etti.

"HERKESİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Tokyo 2020 Olimpiyatları Organizasyon Komitesi, turnuva kapsamında kürek ve okçuluk dışındaki müsabakaların planladığı üzere düzenleneceğini belirtti.

Oyunların takviminde yapılabilecek değişiklikleri ivedilikle duyuracaklarını aktaran komite yetkilisi Takaya Masanori "Müsabakalara yönelik herkesin güvenliğini sağlamak istiyoruz" dedi.

İKİ EYALETİ ÖZELLİKLE VURACAK

Kyodo ajansı, tayfunun vurması beklenen kıyı eyaletleri Miyagi ve İbaraki'de düzenlenecek futbol müsabakalarının da tayfundan etkilenebileceğini duyurdu.

JMA bölgede yaşayan halka, aşırı yağış ile beraber ani rüzgar, nehir taşkınları ve toprak kaymalarına yönelik tedbir almaları çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN