ABD-İran gerilimi, Pakistan’ın arabuluculuğunda masaya yatırılıyor. İslamabad yönetimi, lojistik ve güvenlik hazırlıklarını tamamlayarak her iki tarafın heyetlerini ağırlamaya başladı. Bölgesel istikrarın kaderini belirlemesi beklenen görüşmeler için şehirde "kırmızı alarm" durumuna geçildi.
MÜZAKERE TAKVİMİ VE DİPLOMASİ TRAFİĞİ
Zirvenin ilk aşaması, tarafların ev sahibi ülke ile yürüteceği mekik diplomasisiyle başlayacak:
ABD ve İran heyetleri, ana müzakere masasına oturmadan önce Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek.
İslamabad’daki diplomatik kaynaklar, nihai görüşmelerin TSİ 13:00 sularında başlayacağını bildirdi.
Ekonomim'in haberine göre İslamabad, görüşmelerin güvenliği ve gizliliği için birden fazla hassas bölgeyi hazır hale getirdi:
Görüşmelerin Başbakanlık Konutu ve ismi açıklanmayan yüksek güvenlikli bir devlet tesisinde yürütüleceği öğrenildi. Zirve süresince bu bölgeler üzerindeki hava sahası uçuşlara kapatılırken, teknolojik sinyal kesicilerle (jammer) siber güvenlik önlemleri artırıldı.
