Pakistan'da patlama: 16 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da patlama: 16 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’ın Karaçi kentinde üç katlı bir apartmanın birinci katında meydana gelen patlama sonrası binanın bir bölümü çöktü. Olayda 16 kişi yaşamını yitirirken, 14 kişi yaralandı. Yetkililer patlamanın nedenine ilişkin soruşturma başlattı.

Pakistan basınında yer alan haberlere göre, Karaçi’de bulunan üç katlı bir apartmanın birinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Polis, ilk değerlendirmelere göre patlamanın gaz kaçağından kaynaklanmış olabileceğini bildirdi.

Patlamanın etkisiyle binanın bir kısmı çökerken, olay yerinde geniş çaplı hasar oluştu.

16 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 14 KİŞİ YARALANDI

Yetkililer, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi. Ekiplerin enkaz altında kalanlara ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Enkazdan bazı kişilerin sağ olarak çıkarıldığı aktarıldı.

yeni-sablon-her-sey-1-1-1-10-2-kopyasi-8.jpg

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Sindh Eyaleti Başbakanı Murad Ali Shah, yaptığı açıklamada patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek olayın nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatılması talimatı verdiğini belirtti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari de hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti. Zerdari, eyalet yönetiminden benzer olayların önlenmesi amacıyla kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini istedi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN