Paris’te Filistin’le dayanışma yürüyüşü: Ateşkes ve boykot çağrısı

Paris’te Filistin’le dayanışma yürüyüşü: Ateşkes ve boykot çağrısı

Paris’te binlerce kişi, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü’nde sokaklara çıkarak Gazze’de derhal ateşkes ilan edilmesini ve İsrail’in boykot edilmesini istedi. Gösteride “Gazze’de soykırımı durdurun” ve “78 yıllık Nekbe, 2 yıllık soykırım” yazılı pankartlar taşındı.

Fransa’nın başkenti Paris’te binlerce kişi, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle sokaklara çıktı. Göstericiler, kent merkezinde yaptıkları yürüyüşte Gazze için derhal ateşkes çağrısı yaparken, İsrail’e yönelik boykot çağrılarını yineledi.

Katılımcılar Filistin bayrakları taşıdı; “Boykot İsrail”, “Soykırım, apartheid, işgal… Gazze için adalet”, “Gazze’de soykırımı durdurun”, “78 yıllık Nekbe, 2 yıllık soykırım” yazılı pankartlar açtı.

paris-protesto-gazze-2.jpg

BM’NİN FİLİSTİN’LE DAYANIŞMA GÜNÜ: 29 KASIM

Birleşmiş Milletler, 1977 yılında 29 Kasım’ı Filistin halkının devredilemez haklarına destek ifade etmek üzere Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü ilan etmişti. Bu hakların başında, kendi kaderini tayin hakkı, ulusal bağımsızlık ve egemenlik ile 1948’de yerlerinden edilen Filistinli mültecilerin evlerine geri dönüş hakkı geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN