Pentagon, savaşta ölen asker sayısını 18'den 14'e düşürdü

Pentagon, savaşta ölen asker sayısını 18'den 14'e düşürdü

Pentagon’un internet sitesinde savaşta hayatını kaybeden ABD askerlerinin sayısı 18’den 14’e güncellendi.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) internet sitesinde, ABD ile İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan savaşta hayatını kaybeden ABD askerlerinin sayısı 18’den 14’e güncellendi.

The New York Times’ın haberine göre, Pentagon kayıtlarında yer alan değişikliğin gerekçesine ilişkin yetkililer farklı açıklamalar yaptı.

İsmi açıklanmayan üç askeri yetkili, son güncellemenin Trump yönetiminin, ateşkes ilanının ardından yaşamını yitiren dört askeri savaşta ölenler listesinden çıkarmasıyla bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Pentagon Basın Sözcüsü Vekili Joel Valdez ise değişikliğin internet sitesinde yaşanan geçici bir veri aksaklığından kaynaklandığını ve sorunun kısa sürede giderileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, 21 Temmuz’da yaptığı açıklamada savaşta ölen asker sayısının 18 olduğunu ifade etmişti.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN