Peru’da hükümet protestolara dayanamadı: Bakanlar istifa ediyor

Peru’da hükümet protestolara dayanamadı: Bakanlar istifa ediyor

Güney Amerika ülkesinde cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun geçen hafta görevden alınmasından ve tutuklanmasından bu yana ülkeyi sarsan ölümcül protestoların ardından iki kabine üyesinin istifa etmesiyle Peru'nun yeni kurulan hükümeti üzerindeki baskı arttı.

Eğitim Bakanı Patricia Correa ve Kültür Bakanı Jair Perez, ayaklanmalar sırasında ölenleri gerekçe göstererek istifalarını açıkladı. Eğitim Bakanı Patricia Correa, “Bu sabah eğitim bakanlığı görevimden istifa mektubumu sundum. Vatandaşların ölümünün hiçbir gerekçesi yoktur. Devlet şiddeti orantısız ve ölüme neden olamaz” diye kaydetti.

ÖLÜ SAYISI KORKUTUYOR

Castillo'nun devrilmesi, göstericilerin erken seçim, kongrenin kapatılması, meclis ve yeni lider Dina Boluarte'nin istifası çağrısı yapmasıyla öfkeli protestoları ateşledi. Protestolar, yolların abluka altına alınması ve havaalanlarının kapanmaya zorlanmasıyla bugün de devam etti. Yetkililer, protestolarda şu ana kadar en az 17 kişinin öldüğünü açıkladı.

‘ÜST DÜZEY’ GÖRÜŞME

Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada, gösterilerde yer alan kişilerin ölümü ve gözaltına alınmasıyla ilgili haberlerle ilgili "derin endişe" dile getirilirken, Peru’nun Dışişleri Bakanı Ana Cecilia Gervasi'nin durumu görüşmek üzere salı günü BM Yüksek Komisyonu ile görüşeceğini söyledi.

TUTUKLULUK KARARI PROTESTOLARIN DOZUNU ARTIRDI

Perşembe günü, Ayacucho'da güvenlik güçleri ile protestocular arasında çıkan çatışmalarda, bir yüksek mahkeme heyetinin "isyan ve komplo" suçlamalarıyla soruşturulan Castillo için 18 ay tutukluluk almasının ardından sekiz kişi öldü. Castillo, görevi kötüye kullandığını reddediyor ve ülkenin yasal başkanı olmaya devam ettiğini söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN