İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, çevrim içi katıldığı Doğu Azerbaycan Eyaleti Planlama ve Kalkınma Konseyi toplantısında ülkenin ekonomik ve sosyal durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İran’da 1979 Devrimi’nin ilk yıllarında ekonomik ve sosyal sorunların mescitler etrafında çözüldüğünü hatırlatan Pezeşkiyan, o dönemdeki dayanışma anlayışının yeniden güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Pezeşkiyan, mahallelerde yaşayan insanların birbirlerinin ekonomik ve sosyal durumlarından haberdar olması gerektiğine dikkat çekti.
“DEVRİMDEN BU YANA 48 YILDA ÜLKE BU KADAR ZORLUKLA KARŞILAŞMAMIŞTI”
Ülkenin karşı karşıya olduğu baskılara değinen Pezeşkiyan, “Devrimden bu yana geçen 48 yılda ülke hiçbir zaman bu kadar yoğun baskı ve zorlukla karşılaşmamıştı.” ifadesini kullandı.
Pezeşkiyan, “düşmanlarının” eski İran lideri Ali Hamaney ile bazı komutan ve yetkilileri hedef alarak ülkede istikrarsızlık yaratmayı amaçladığını savundu.
PEZEŞKİYAN: ÜLKEDE BİRLİK VE BERABERLİK ARTTI
İran’da herhangi bir istikrarsızlığın yaşanmadığını belirten Pezeşkiyan, aksine toplumsal birlik ve beraberliğin güçlendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, ekonomik ve sosyal sorunlarla mücadelede mahalleler arasındaki dayanışmanın önemine işaret etti.
