Putin: Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nda ABD’ye destek verdik

Putin: Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nda ABD’ye destek verdik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin kuruluş sürecine atıfta bulunarak, Amerika’nın İngiltere’ye karşı verdiği bağımsızlık savaşında Rusya'nın silah ve mali yardım sağladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki tarihi ilişkilere dair dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Putin, ABD’nin bağımsızlık sürecinde Rusya’nın destekleyici bir rol üstlendiğini dile getirerek, “Bizim her zaman, çok uzun bir süre boyunca ABD ile çok dostane ve kendine özgü ilişkilerimiz oldu. Onların Büyük Britanya’dan bağımsızlık arzularını destekledik. Gerçekten de silah tedarik ettik. Maddi olarak da yardım ettik” ifadelerini kullandı.

Putin, bu sözleri Rus gazeteci Pavel Zarubin’e verdiği röportajda dile getirirken, Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nın (1775-1783) kritik bir dönem olduğuna vurgu yaptı. ABD’nin İngiltere’ye karşı yürüttüğü bu savaşta Rusya’nın desteği, o dönemde iki ülke arasında gelişen dostane ilişkilere örnek olarak gösterildi.

Ayrıca ABD’de yaşanan iç savaş dönemine de değinen Putin, Rusya’nın bu süreçte Kuzey eyaletlerini desteklediğini belirtti. “Dolayısıyla bu anlamda da bizi birleştiren bir şeyler buluyorduk” diyen Putin, Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin tarih boyunca çeşitli iş birliklerine dayandığını savundu.

AMERİKAN BAĞIMSIZLIK SAVAŞI

Amerikan Bağımsızlık Savaşı, 1775-1783 yılları arasında, İngiltere’nin 13 Amerikan kolonisinin ağır vergiler ve temsil eksikliği gibi nedenlerle başkaldırısıyla başladı. 1776’da ilan edilen Bağımsızlık Bildirisi’yle Amerika kendini bağımsız bir devlet olarak tanıttı. Fransa, İspanya ve Hollanda’nın desteğiyle savaşta güçlenen koloniler, 1781’deki Yorktown Savaşı’yla İngiltere’ye karşı kesin zafer kazandı. 1783’te imzalanan Paris Antlaşması ile İngiltere, ABD’nin bağımsızlığını tanıdı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN