Putin Esad için İsrail'i ABD'ye aracı gönderdi

Putin Esad için İsrail'i ABD'ye aracı gönderdi

Rusya, ABD'nin Suriye'ye uyguladığı yaptırımlar yüzünden ülkede iş yapamayan Rus şirketlerin önünü açmak için İsrail'i aracı yaptı. Putin'in İsrail'den ABD'nin yaptırımları gevşetmesi için ricacı olmasını istediği öğrenildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İsrail Başbakanı Naftali Bennett'ten, Rus şirketlerinin Suriye'nin yeniden inşasında yer almasının önünü açmak için ABD'yi Esad rejimine yönelik yaptırımların bir kısmını hafifletmeye teşvik etmesini istediği belirtildi.

Amerikan Axios sitesinde adı açıklanmayan İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, Putin'in Rusya'nın etkisini artırmak ve gelir elde etmek için Rus şirketlerinin Suriye'nin yeniden inşasındaki büyük projeleri almasını istediğini ifade etti.

Putin'in 22 Ekim'de Rusya'nın Soçi kentinde yaptığı görüşmede, Bennett'e bazı Rus şirketlerin ABD yaptırımlarından etkilenmek istemedikleri için Suriye'de iş yapmaktan korktuğunu dile getirdiği aktarıldı.

İRAN'IN ÖNÜ AÇILIYOR

Görüşmede Putin'in Bennett'ten ABD'yi Esad rejimine yönelik yaptırımların bir kısmını hafifletmeye teşvik etmesi talebinde bulunduğu kaydedildi.

Rusların, hâlihazırda ABD yaptırımları altında olması nedeniyle İran şirketlerinin büyük projeleri almasının önünü açtığı ve böylece İran'ın Suriye'deki etkisini artırdığını ileri sürdüğüne işaret edildi.

Haberde, Rusların İsrail'in İran'ın Suriye'deki kontrolünü zayıflatma konusundaki ilgisinin, Bennett hükümetini ABD yönetimini yaptırımları hafifletmeye zorlamaya teşvik edeceğini umduğuna dikkati çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN