Putin, Rusya dışında güç kullanmak için parlamentodan yetki istedi

Putin, Rusya dışında güç kullanmak için parlamentodan yetki istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentodan ülkenin dışında güç kullanmak için yetki istedi. Rusya Parlamentosu, Putin'in talebine olumlu yanıt verdi.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhanks yönetimlerini resmi olarak tanıma kararı alan Putin, parlamentonun üst kanadına mektup göndererek ülke dışında askeri güç kullanımı için yetki istedi. Parlamentoda bugün yapılan oturumda Putin'in talebi resmi olarak onaylandı. Böylelikle Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna asker göndermesi resmileşti.

Bazı Batılı liderler, Rusya'nın yeni tanıdığı Donbas'taki ayrılıkçı yönetimlere asker göndermeye başladığını söylemişti. Gönderilen birliklerin boyutu bilinmiyordu. Kiev, uzun süredir Rus askerlerin Ukrayna'nın doğusunda savaştığını iddia ederken, Moskova bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını savunuyor.

Beyaz Saray, Rusya'nın dün resmen tanıdığı Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yapılara asker gönderme kararını bugün 'işgal' olarak nitelendirmeye başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN