Putin yanlısı tutumuna tepki yağmıştı: Eski başbakan Schröder'in çalışanları istifa etti

Putin yanlısı tutumuna tepki yağmıştı: Eski başbakan Schröder'in çalışanları istifa etti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal operasyonu başlatmasının ardından hala Putin'e mesafe koymayan ve bu sebeple pek çok kesimce eleştirilen eski Almanya Başbakanı Schröder'in çalışanları, protesto amaçlı istifa etti.

KARAR/ALMANYA

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Ukrayna saldırısından sonra dahi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mesafe koymayı reddetti. Rus enerji şirketlerindeki denetleme kurulu üyelikleri görevlerinden çekilmedi ve bu nedenle eleştirilerin hedefi haline geldi. Schröder’in bürosunda hizmet veren büro şefi Albert Funk ve üç çalışanı daha bu tutum sebebiyle istifa etti.

Gerhard Schröder, Putin’in eski arkadaşı olarak tanınıyor. Ukrayna saldırısından sonra da Putin’e mesafe koymadı ve hem partisi SPD’den hem de diğer partiler tarafından yoğun şekilde eleştirildi. Schröder’in çalışanları istifalarını sunarak hükümetten başka görevlere tayin edilmeyi talep etti.

RUS ŞİRKETLERDE GÖREVLERİ VAR

Schröder, Rus enerji şirketi Rosnef’de denetleme kurulunda bulunuyor. Bunun yanında Kuzey Akımı (Nord Sstream2) projesinde üst düzey görevleri var. Ve bu görevlerinden istifa etmeyi de reddetti. Bunun ötesinde Schröder’in Gazprom’da da denetleme kuruluna girmesi söz konusuydu. Rusya ile Almanya araında Ostsee üzerinden iki ülke arasında gaz nakli yapacak Nord Streaam projesi Ukrayna saldırısından sonra askıya alınmıştı.

Eski büro şefi Funk, istifanın ayrıntıları hakkında bilgi vermezken, büro çalışanlarının Schröder’i Putin’e mesafe koymadığı için eleştirdiği ve Ukrayna’ya destek olmaya karar verdiği bildiriliyor.

UKRAYNA'YA SİLAH YARDIM ÇAĞRILARINA 'KILIÇ SALLAMA' DEMİŞTİ

Funk’un 20 yıl başbakanlıkta çalıştığı belirtiliyor. Yasal olarak yeniden başbakanlıkta görev alma hakkı olan Funk’un kaderini Başbakan Olaf Scholz belirleyecek. Scholz ayrıca Schröder’in yeni çalışan alıp almayacağına da karar verecek. Schröder’in büro masraflarını karşılamak için geçtiğimiz yıl başbakanlık 407 bin euro ödeme yapmıştı.

Schröder operasyon başlamadan önce Ukrayna’ya silah yardımı çağrılarını kılıç sallama olarak nitelendirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN