Putin'den iptal edilen Trump zirvesine ilişkin ilk açıklama: Temaslarda bulunmak, savaşı devam ettirmekten daima daha iyidir

Putin'den iptal edilen Trump zirvesine ilişkin ilk açıklama: Temaslarda bulunmak, savaşı devam ettirmekten daima daha iyidir

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Trump'ın Budapeşte'de planlanan görüşmeyi iptal etmesine ilişkin konuştu. Teklifin ve görüşme yerinin ABD'den geldiğini belirten Putin, "Temaslarda bulunmak, savaşı devam ettirmekten daima daha iyidir" dedi ve diyaloğu desteklediklerini vurguladı. Putin, ayrıca ABD yaptırımlarının Rus ekonomisini kayda değer etkilemeyeceğini, ancak Rus petrolünün azalmasının küresel enerji fiyatlarını artıracağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılması planlanan zirveyi iptal etmesinin ardından ilk kez konuştu. Moskova'da düzenlenen bir etkinlik sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin, görüşme teklifinin ABD tarafından yapıldığını dile getirerek, "Temaslarda bulunmak, savaşı devam ettirmekten daima daha iyidir" dedi.

GÖRÜŞMENİN YERİ VE TEKLİFİ ABD'DEN GELDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın söz konusu zirveyi iptal ettiğine dair açıklamasını değerlendiren Putin, hem görüşmenin kendisinin hem de görüşme yeri olan Budapeşte'nin ABD tarafından teklif edildiğini vurguladı. Putin, Trump'ın zirveyi "muhtemelen" ertelediği yorumunda bulunarak, diyaloğun devam etmesini her zaman desteklediklerini ifade etti. Rusya Devlet Başkanı, "Temaslarda bulunmak, savaşı devam ettirmekten daima daha iyidir. Bu nedenle her zaman diyaloğun devam etmesini destekledik ve şimdi de destekliyoruz," şeklinde konuştu.

Putin, zirveye yoğun bir şekilde hazırlık yapılması gerektiğini belirterek, bu çalışmaların öncelikle iki ülke dışişleri bakanları nezdinde başlatılmasının önemini vurguladı.

YAPTIRIMLAR VE ENERJİ FİYATLARI YORUMU

ABD'nin Rusya'ya yönelik uyguladığı yeni yaptırımları da değerlendiren Putin, bu yaptırımların Rus ekonomisini kayda değer bir şekilde etkilemeyeceğini öne sürdü. Putin, küresel piyasalarda Rus petrolünün hızlı bir şekilde azalması durumunda enerji fiyatlarında artış yaşanacağını da sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanı, yaptırımların Rusya'ya yönelik bir baskı aracı olarak kullanıldığını belirterek, ABD'nin bu adımla iki ülke ilişkilerine zarar verdiğini dile getirdi.

BAŞKAN TRUMP'TAN YAPTIRIMLAR ÜZERİNE GÖNDERME

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen etkinlikte Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında bir değerlendirmede bulundu. Trump, gazetecilerin, "Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın ABD'nin yaptırımlarından etkilenmeyeceğini söyledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna yanıt verdi. Trump, "Böyle düşündüğüne sevindim. Bu iyi bir şey. Altı ay sonra size bu konuyla ilgili bilgi vereceğim. Bakalım bu süreç nasıl sonuçlanacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN