Renoir Müzesi soygunu: Altı kişi tutuklandı

Renoir Müzesi soygunu: Altı kişi tutuklandı

Fransa'nın güneyindeki Renoir Müzesi'nden geçen ay çalınan ünlü ressam Auguste Renoir'a ait iki tablo ele geçirildi; soygunla bağlantılı altı kişi tutuklandı.

Fransa'nın güneyinde yer alan Cagnes-sur-Mer kasabasındaki Renoir Müzesi'nden geçen ay çalınan iki değerli tablo bulundu. Yerel yetkililer, tabloların ele geçirildiğini ve olayla bağlantılı olduğu tespit edilen altı kişinin tutuklandığını duyurdu.

TABLOLAR BULUNDU, 6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Renoir Müzesi'ne ev sahipliği yapan Cagnes-sur-Mer kasabasının Belediye Başkanı Bryan Masson, yayımladığı açıklamada tabloların ve şüphelilerin izini sürerek başarılı bir operasyona imza atan soruşturma ekiplerini tebrik etti. Açıklamada, eserlerin nasıl ele geçirildiğine veya operasyonun ayrıntılarına dair bilgi verilmedi.

Çalındıktan sonra yürütülen çalışmalar sonucu bulunan iki eserin, ünlü ressam Auguste Renoir'a ait "Madame Colonna Romano'nun Portresi" (Portrait of Madame Colonna Romano) ve "Kuyudaki Genç Kadın" (Young Woman at the Well) tabloları olduğu bildirildi.

SOYGUN 3 DAKİKADAN KISA SÜRDÜ

Yetkililerin aktardığı detaylara göre, hırsızlık olayı geçen ay gerçekleşti. Müzenin çitlerini keserek pencereden içeri giren hırsızlar, müzedeki en değerli dört Renoir tablosunu hedef aldı. Ancak failler kaçış sırasında tablolardan ikisini geride bıraktı.

Bölge savcılığı, soygun operasyonunun tamamının üç dakikadan daha kısa sürdüğünü ve hedeflenen eserlerin Renoir Müzesi'nin en kıymetli parçaları arasında yer aldığını kaydetti. Hırsızlığın ardından faillerin yakalanması ve eserlerin bulunması amacıyla Fransa genelinde geniş çaplı bir arama başlatılmıştı.

GÜVENLİK ZAFİYETİ TARTIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

Cagnes-sur-Mer'de yaşanan bu vaka, geçen yıl başkent Paris'teki Louvre Müzesi'nde meydana gelen büyük kraliyet mücevherleri soygununu yeniden gündeme getirdi. Olay, Fransa genelinde bulunan irili ufaklı birçok kültürel miras alanında güvenlik önlemlerinin artırılması ve bu müzelere daha fazla finansman sağlanması yönündeki çağrıları ve tartışmaları yeniden alevlendirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN