Romanya Savunma Bakanı: 500 binden fazla Ukraynalı mülteci alabiliriz

Romanya Savunma Bakanı: 500 binden fazla Ukraynalı mülteci alabiliriz

Rusya -Ukrayna gerilimi devam ederken, Romanya Savunma Bakanı Vasile Dincu'dan mülteci açıklaması geldi. Dincu, Ukrayna topraklarının işgal edilmesi durumunda 500 binden fazla mülteci kabul edebileceklerini söyledi.

Basın açıklamasında konuşan Dincu, Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmesi halinde, gerekli olması durumunda 500 binden fazla Ukraynalı mülteci alabileceklerini söyledi. Dincu, büyük bir mülteci akışı beklemediğini de bildirdi.

"ÜLKE TOPRAKLARINDA SAVAŞ OLMAYACAK"

Dincu, İçişleri Bakanlığı ve buna bağlı kurumların yetkilileriyle bir araya gelerek bir plan hazırladıklarını ve buna göre Ukrayna'da bir savaş çıkması durumunda, sınırlara yakın yerlerde ve büyükşehirlerde mülteci barındıracak birçok nokta belirlediklerini açıkladı.

Romen halkının rahat olması gerektiğini de söyleyen Bakan Dincu, "Ülke topraklarında savaş olmayacak." dedi.

Dincu, silahlı çatışma için şartların oluştuğunu dile getirerek, “Umarım askerler değil, diplomatlar konuşmaya devam eder.” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN