Rusya katliama devam ediyor apartmana füzeli saldırı: 21 ölü

Rusya katliama devam ediyor apartmana füzeli saldırı: 21 ölü

Ukraynalı yetkililer Rus birliklerinin, Karadeniz'deki Yılan Adası'nda bulunan ileri karakolu terk ettikten kısa bir süre sonra Odessa’daki bir apartmanın bir kısmını yerle bir eden saldırı sonucunda en az 21 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Odessa'ya bağlı bir tatil köyü olan Serhiivka'nın sakinleri, geçtiğimiz günün erken saatlerinde yapılan saldırıda bir bölümü yıkılan dokuz katlı apartmanın enkazının toplanmasına yardım etti. Saldırıya uğrayan binanın yanındaki 14 katlı bir apartmanın duvarları ve pencereleri, patlama sonu açığa çıkan şok dalgası nedeniyle hasar gördü. Köyün civarındaki tatil kampları da vuruldu.

Bölgeye yakın oturan ve patlamayı duyduğu anda olay yerine giden Oleksandr Abramov, "Bölgeye geldik, acil durum çalışanları ve yerel halkla birlikte durumu değerlendirdik ve birlikte hayatta kalanlara ve zavallı ölenlerin taşınmasına yardım ettik" dedi.

Odessa bölgesel yönetimi sözcüsü Serhiy Bratchuk, aralarında 12 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu 21 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Ölenler arasında, tatil beldesinde Moldova tarafından kurulan Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'nin bir çalışanı da vardı.

'HEDEF GÖZETİLEREK GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR RUS TERÖRÜ'

Reuters'te yer alan habere göre, bölge valisi, füzelerin Karadeniz yönünden ateşlendiğini söyledi. Kremlin, sivilleri hedef aldığına dair yapılan açıklamaları yalanladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Başkanın, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin sivil hedeflerle işi olmadığı yönündeki sözlerini hatırlatmak isterim" dedi.

Saldırıyı kınayan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski Cuma günü yaptığı video konuşmasında, apartmanlara ve sahil bölgesine yapılan saldırının "bir tür hata veya tesadüfi bir füze saldırısı olmadığını; bilinçli, kasıtlı ve hedef gözetilerek gerçekleştirilen bir Rus terörü" olduğunu söyledi.

Serhiivka'daki saldırı, Rusya'nın, savaşın ilk gününde ele geçirdiği Odesa'nın 140 kilometre güneydoğusundaki stratejik açıdan önemli bir ada olan Yılan Adası'ndan askerlerini çekmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zaluzhny, Rusya'yı "iyi niyet göstergesi" olarak Yılan Adası'ndan ayrıldığı yönündeki iddialarına bağlı kalmamakla suçladı. Zaluzhny, Telegram kanalında, Cuma akşamı iki Rus savaş uçağının Kırım'daki bir üsten havalandığını ve adadaki hedefleri bombaladığını söylemişti.

Reuters, Genelkurmay Başkanı'nın saldırıyla ilgili yaptığı açıklamaları doğrulayamadığını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN