Rusya: Ukrayna'da 4 yerleşim birimini daha ele geçirdik

Rusya: Ukrayna'da 4 yerleşim birimini daha ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Harkiv, Luhansk ve Donetsk bölgelerinde 4 yerleşim birimini kontrol altına aldığını duyurdu. Son saldırılarla Ukrayna'nın askeri alanındaki enerji, havaalanı altyapısı tesisleri, yakıt depoları, İHA üretim, depolama ve eğitim merkezleri, Ukraynalı asker ve yabancı paralı savaşçıların geçici olarak bulunduğu bölgelerin vurulduğu kaydedildi.

Rus ordusunun 22-28 Şubat'ta Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetlerine ilişkin bilgi Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Ukrayna'daki unsurlara havadan yüksek hassasiyetli ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırılar düzenlendiği ifade edilen açıklamada, bu saldırılarla birlikte askeri alanındaki enerji, havaalanı altyapısı tesisleri, yakıt depoları, İHA üretim, depolama ve eğitim merkezleri, Ukraynalı asker ve yabancı paralı savaşçıların geçici olarak bulunduğu bölgelerin vurulduğu ifade edildi.

4 YERLEŞİM BİRİMİ RUSYA'NIN KONTROLÜNE GEÇTİ

Son bir haftada Harkiv, Luhansk ve Donetsk bölgelerinde 4 yerleşim birimi Rus askerlerinin kontrolü altına alındı. Açıklamada, "Harkiv bölgesinin Topoli, Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin Novolyubovka, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Ulaklı ve Novoandreyevka yerleşim birimleri kurtarıldı." ifadesine yer verildi.

Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait toplamda 656 uçak, 283 helikopter, 44 bin 834 İHA, 600 hava savunma füze sistemi, 21 bin 932 tank ve zırhlı araç, 1523 çok namlulu roketatar, 22 bin 149 obüs ve havan topu ile 32 bin 305 özel askeri aracın imha edildiği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN