Rusya'daki kedilere 'yaptırım' uygulandı

Rusya'daki kedilere 'yaptırım' uygulandı

Uluslararası Kedi Federasyonu, Rusya'da yaşayan kedilere yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Fransa merkezli kuruluş Uluslararası Kedi Federasyonu (Fédération Internationale Féline FIFe), Rusya'da büyütülmüş ya da Rusya'da sahiplendirilmiş kedilere yaptırım getirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin kendilerini "şoke ettiğini ve dehşete düşürdüğünü" belirten kuruluş bu "zulme" hiçbir şey yapmadan seyirci kalamayacağını belirterek Rusya'da yetiştirilen kedilere "yaptırım" uygulayacağını açıkladı.

FIFe'den yapılan açıklamada "Rusya'da yetiştirilmiş hiçbir kedi ithal edilemeyecek ve Rusya dışında FIFe'nin hiçbir soykütüğü kitabına kaydedilemeyecek" denildi. Federasyon ayrıca "Rusya'da yaşayan katılımcılara ait hiçbir kedinin Rusya dışındaki hiçbir FIFe fuarına giremeyeceğini" duyurdu.

31 MAYIS'TAN SONRA GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Federasyon aldığı kararın 31 Mayıs'a dek geçerli olacağını, bu tarihten sonra kararın gözden geçirileceğini bildirdi.

Uluslararası spor kuruluşlarının Rus sporcuları müsabakalardan men etme kararları ardı ardına gelirken, dünyanın sayılı orkestralarından biri olarak kabul edilen Almanya'daki Münih Filarmoni Orkestrası’nın birinci şefi Rus asıllı Valery Gergiev de görevden alınmıştı. Yaptırım histerisi İtalya'da Dostoyevski üzerine verilecek bir dersin iptal edilmesi gibi örneklerle devam etmişti.

FIFe'nin "Rus kedilerine" yaptırım açıklaması sosyal medyada tepkilere yol açtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN