Rusya'dan İngiltere resti: Ukrayna'daki savaşın tarafı olarak değerlendiriyoruz

Rusya'dan İngiltere resti: Ukrayna'daki savaşın tarafı olarak değerlendiriyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İngiltere'yi Ukrayna'daki savaşın tarafı olarak değerlendirme hakkına sahip olduklarını belirterek, "İngiltere, Ukrayna ile sonuna kadar olursa İngiltere adına üzülüyorum." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiltere’nin Ukrayna’ya verdiği desteğe ilişkin açıklamalarda bulunarak, Londra’nın Rusya’ya yönelik saldırılara katılımını “savaşa katılım” olarak değerlendirme haklarının bulunduğunu söyledi.

Rossiya-1 televizyon kanalına konuşan Lavrov, İngiltere Başbakanı Andy Burnham’ın Ukrayna’ya desteği sürdürecekleri yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Lavrov, “İngiltere, Ukrayna ile sonuna kadar olursa, İngiltere adına üzülüyorum” ifadelerini kullandı.

"SAVAŞA KATILIM OLARAK DEĞERLENDİRME HAKKINA SAHİBİZ”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daha önce, Rus çıkarlarına ve mülkiyetine zarar verilmesi durumunda Dünya Okyanusu’nun herhangi bir bölgesinde harekete geçme hakkına sahip oldukları yönündeki açıklamasını hatırlatan Lavrov, İngiltere’nin Ukrayna’ya yönelik desteğine ilişkin de sert mesaj verdi.

Lavrov, “Aynı şekilde İngiltere Füze Kuvvetlerinin Rusya’ya karşı düzenlenen saldırılarda yer almasını da tüm sonuçlarıyla birlikte savaşa katılım olarak değerlendirme hakkına da sahibiz” dedi.

"ÖDENECEK BEDEL ARTA" DENİLMİŞTİ

Rusya’nın Londra Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada da İngiltere, “Ukrayna krizini tırmandırma yönünde bilinçli tercihte bulunmakla” suçlanmıştı.

Açıklamada, İngiltere’nin Ukrayna’ya verdiği desteğin sonuçları olacağı belirtilerek, “Çatışmaya ne kadar derin dahil olursa ve Kiev’in terör mekanizmasına ne kadar fazla destek verirse, ödeyeceği bedel de o kadar yüksek olacaktır” ifadelerine yer verilmişti.

İngiltere Başbakanı Andy Burnham ise Rusya’nın, İngiltere’nin Ukrayna’daki savaşa daha fazla dahil olması halinde “ödeyeceği bedelin de artacağı” yönündeki uyarısına rağmen Kiev’e desteğin süreceğini açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN