Rusya'dan Kiev’e İHA Saldırısı: 11 Yaralı

Rusya'dan Kiev’e İHA Saldırısı: 11 Yaralı

Rus ordusunun Kiev’e düzenlediği İHA saldırısında 11 kişi yaralanırken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski saldırılara sert tepki gösterdi. Ukrayna ordusu ise Bahmut’ta Rus komuta merkezini hedef aldı.

Kiev Şehir Askeri İdaresi'nin Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, Rusya gece saatlerinde Kiev'e yönelik geniş çaplı bir İHA saldırısı düzenledi. Kentin farklı bölgeleri hedef alınırken, saldırı sonucunda 2’si çocuk olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı.

'RUSLAR HEM ATEŞKES İSTİYOR HEM SALDIRIYOR'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıların ardından Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kiev, Harkiv, Mıkolayiv ve Çerkası bölgelerine toplam 165 insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Zelenski, bu hafta boyunca Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 1180’den fazla İHA, 1360 güdümlü bomba ve 10 farklı tipte füze kullandığını belirterek, “Ruslar 9 Mayıs’ta ateşkes istiyor ama her gün ülkemize saldırıyorlar. Bu, en üst düzeyde bir alaycılıktır,” dedi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise Donetsk bölgesinde, Rus ordusuna ait 6. Motorlu Piyade Tümeni'nin komuta merkezine hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Saldırının, Rusya’nın işgal altındaki Bahmut yönündeki faaliyetlerine karşı gerçekleştirildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN