Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov: Nazilerle son savaşımız

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov: Nazilerle son savaşımız

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 52'nci gününde devam ederken, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Moskova'nın 'Donbass Operasyonu' olarak nitelendirdiği işgal girişimini değerlendirdi. Yerhov, Rusya'nın işlediği iddia edilen savaş suçlarının Batı'nın ve Ukrayna'nın provaksyonu olduğunu savundu.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgal operasyonu, ülkede asla 'Savaş' olarak tanımlanmıyor. Savaş demenin adeta yasak olduğu ülkede birçok insan bu yüzden yurtdışına kaçmak zorunda kaldı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Moskova'nın 'Donbass Operasyonu' olarak tanımladığı Ukrayna işgalindeki son durumu değerlendirdi. Yerhov, Kramatorsk’taki tren katliamının Ukrayna güçleri tarafından gerçekleştirildiği ve bu nedenle üzerine konuşulmasının çabucak bırakıldığını söyledi.

"KRAMATORSK’TAKİ FÜZE RUSYA'NIN ENVANTERİNDE YOK"

Savaştaki gelişmeleri Cumhuriyet'e değerlendiren Yerhov Kramatorsk’taki tren garı faciasına ilişkin şunları söyledi:

"Kramatorsk’taki facia hakkında ne kadar çabuk konuşmayı bıraktıklarına dikkat ettiniz mi? Unuttular. Çünkü sivilleri vuran o tip füzenin Rusya’nın envanterinde olmadığı ortaya çıktı. Ukrayna’nın envanterinde var. Füze üzerindeki seri numarası, Ukrayna’nın daha önce Donbas sakinlerine karşı kullandığı başka füzelerin seri numaralarına yakın."

"AZOV TABURU SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR"

Çatışma bölgelerinden çıkan siviller, “Azov” taburundaki Nazilerin onları “canlı kalkan” olarak kullandıklarını anlatıyorlar" diyen Yerhov, Buça katliamının da provokasyon olduğu ve açıkça ortaya çıktığını söyledi:

"Buça’da ortaya çıktığı gibi açık bir provokasyon vardı. Bu, devlet başkanımızın “Suriye kentinin ABD uçakları tarafından nasıl yerle bir edildiğini gördünüz mü?” açıklamasını hatırlattı. Sumi’ye bağlı Seredina-Buda kentinde yeni mizansenler hazırlanıyor.

"NAZİLERLE SON SAVAŞIMIZ"

"Ukrayna İstanbul’da bazı teklifler iletti" diyen Yerhov, "Peki, Minsk Anlaşmaları? Yasal olarak bağlayıcı yükümlülükler üstlendiler ve bunları yerine getirmemenin yollarını aramaya başladılar" dedi.

"Bu tür insanlarla anlaşma yapmak mümkün mü? İstanbul’a bir duruşla gelip ev sahibi dahil herkese umut veriyorsunuz sonra bu duruştan vazgeçiyorsunuz" diyen Yerhov, "Muhtemelen dış etki de devreye girdi. Bizim için dönüş yok. Nazilerle son savaşımız, onların tamamen bozguna uğratılması ile sona erdi. Biz o zaferin varisleri olarak özel harekâtın aynı şekilde bitmesi için her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Türkiye’nin olası garantörlüğüne ilişkin de konuşan Yerhov, "Taraflardan biri açıkça anlaşmak istemediğinde gelecekte yapılacak anlaşmalarda hangi garantilerinden söz edebilirsiniz ki?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN