Rutte: Türkiye, barış görüşmelerinde kilit rol oynuyor

Rutte: Türkiye, barış görüşmelerinde kilit rol oynuyor

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, İstanbul'da yürütülen Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tüm taraflarla güçlü diplomatik bağları sayesinde sürecin merkezinde yer aldığını vurguladı. “Görüşmelerin akıbeti Rus tarafına bağlı” diyen Rutte, Türkiye’nin barışı tesis etme konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, İstanbul’da gerçekleştirilen Rusya-Ukrayna barış müzakerelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin tüm taraflarla sahip olduğu iyi ilişkiler sayesinde sürece önemli katkı sunduğunu belirtti. Rutte, Türkiye’nin diplomatik gücünün barış için kritik bir potansiyele işaret ettiğini söyledi.

NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı kapsamında Antalya’da bulunan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, zirve öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, İstanbul’da yürütülen Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine özel bir vurgu yapan Rutte, Türkiye’nin bu süreçte üstlendiği arabulucu rolüne dikkat çekti.

Rutte, "Türkiye burada büyük bir rol oynuyor çünkü Türkiye tüm ilgili ortaklarla iyi ilişkilere sahip" ifadesini kullanarak, Ankara’nın hem Moskova hem de Kiev nezdindeki güvenilir konumunun altını çizdi. Türkiye’nin yalnızca taraflarla diyalog kurmakla kalmadığını, aynı zamanda süreci ileriye taşıyabilecek kapasiteye de sahip olduğunu belirten Rutte, "Bu görüşmeleri iyi bir noktaya getirmek için gerekli olacak uygun güce, insanlara, Dışişleri Bakanına ve Cumhurbaşkanına sahipler" dedi.

Barış görüşmelerinin seyriyle ilgili soruları da yanıtlayan NATO Genel Sekreteri, diplomatik sürecin başarısının büyük ölçüde Rus heyetinin yaklaşımına bağlı olduğunu söyledi. "Açıkçası görüşmelerin akıbeti Rus heyetine bağlı" diyen Rutte, kısa vadede atılacak adımların önemli olacağını vurguladı. Yine de temkinli bir iyimserlik taşıdığını belirten Rutte, "Önümüzdeki günlerde ne olacağını göreceğiz. Ama ihtiyatlı bir şekilde iyimserim" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN