Sahte doktor, botoks yaparken 15 kadını zehirledi! Meğer şırıngayla toksin enjekte etmiş

Sahte doktor, botoks yaparken 15 kadını zehirledi! Meğer şırıngayla toksin enjekte etmiş

15 kadın, hatalı botoks enjeksiyonları sonucu hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayeneler sonucunda, göz kapakları ve kaşlarda sarkma, bulanık görme ve nefes almakta zorluk gibi rahatsızlıklar yaşayan hastaların bir zehirlenme türü olan botulizm semptomları gösterdiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bir kadın, botoks işlemleri için gittiği dermatoloji randevusunun ardından gözlerinden birinde görme kaybı yaşadığı şikayetiyle Pirogov Hastanesi'nin acil servisine başvurdu. Benzer şikayetlerle hastaneye giden diğer kadın hastaların da aynı kliniğin müşterisi olduğu ortaya çıktı.

Hastalara botoks ve dolgu uygulaması yapan Arina Goodz'un sosyal medya hesaplarında kendisini Sofya'daki bir klinikte çalışan bir dermatolog olarak tanıttığı, ancak Bulgaristan Tabipler Birliği'nde bu isimle kayıtlı bir doktor bulunmadığı tespit edildi.

HASTALARA KONTROLSÜZ TOKSİN ENJEKTE ETMİŞ

T24'te yer alan habere göre, Arina Goodz'un son 24 saat içinde silinen Instagram ve Tiktok hesaplarında daha önce botoks uygulamalarını yüzde 50 indirimle tanıtan paylaşımların yer aldığı ve bu dönemde bazı mağdurların tedavi için Arina Goodz ile temasa geçmiş olabileceği belirtildi.

Bulgar sağlık yetkilileri, mağdurların tıbbi yardım talebi üzerine geçtiğimiz hafta soruşturma başlattı. Pirogov Hastanesi doktorları, hastalara dudak, elmacık kemikleri ve göz kapaklarına kontrolsüz toksin enjekte edilmiş olabileceğini bildirdi.

BULANIK VE ÇİFT GÖRME SORUNU YAŞAYANLAR VAR

Estetik Tıp Hastaları Derneği Başkan Yardımcısı Neli Georgieva, "Yaşanan sorunlar arasında bulanık ve çift görme var. Bir kadın tek gözle bile göremiyor. Nörolojik sorunları, kas ağrıları ve aşırı yorgunlukları var. Araba kullanamıyorlar, işe gidemiyorlar, konuşma sorunları yaşıyorlar ve konsantre olamıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, estetik işlemler için yalnızca lisanslı ve güvenilir profesyonellere başvurulması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN