Scholz, Şara'ya Suriye'nin yeniden inşasını destekleme taahhüdü verdi

Scholz, Şara'ya Suriye'nin yeniden inşasını destekleme taahhüdü verdi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'ya, Suriye'nin yeniden inşasını destekleme konusunda güvence verdi. Scholz, bu adımın, Almanya'nın Suriye'ye yönelik yardım taahhüdünü sürdürme kararlılığını gösterdiğini ifade etti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile yaptığı görüşmede, Suriye'nin yeniden inşa sürecine Almanya'nın destek sağlamaya devam edeceğini açıkladı. Scholz, Suriye'nin savaş sonrası toparlanmasına yönelik olarak Almanya'nın yardımını sürdüreceğini belirtti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından yapılan açıklamaya göre Şansölye Scholz, yaklaşık bir saat Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile telefonda görüştü.

Scholz, görüşmede Esed'in korku rejimine son vermeyi başardığı için Suriye halkını tebrik etti.

"SURİYE İLE YAKIN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ"

Görüşmede, Şansölye Scholz ve Cumhurbaşkanı Şara, etnik veya dini grup gözetmeksizin tüm Suriyelilere katılım tanıyan, hak ve koruma sağlayan kapsayıcı bir sürece ihtiyaç duyulduğu konusunda mutabık kaldı.

Başbakan Scholz, Alman hükümetinin Suriye halkının tüm grupları için özgür ve güvenli bir yurt olabilmesi için Suriye'nin yeniden inşasını desteklemeye hazır olduğu konusunda Şara'ya güvence verdi.

Scholz, Alman hükümetinin bu konuda Avrupalı ve uluslararası ortaklarla yakın işbirliği içinde olacağını söyledi.

Ayrıca Scholz, terörizmle mücadelenin Suriye'nin, bölgenin ve dünyanın güvenliği açısından önemini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN