Sığınakta kalan Oksana: Ukrayna tamamen yıkıldı

Sığınakta kalan Oksana: Ukrayna tamamen yıkıldı

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği işgal harekatında sıcak saatler yaşanmaya devam ederken halk sığınaklarda kalıyor. Ukrayna’nın Çernigiv kentinde yaşayan Oksana Öteleş de sığınaklarda kalan isimlerden biri. Öteleş, Çernigiv'de yaşananları ''Durumlar kötü. Şehrimize ateş ediyorlar. Büyük bir alışveriş merkezimizi yaktılar. Gece şehrin merkezine saldırdılar. Eczane, okul yıkıldı. Şehrimiz korku filmi gibi görünüyor. Çıkamıyoruz buradan” şeklinde değerlendirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyonda hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor.

Çernigiv kentinde yaşayan Oksana Öteleş, yaşananlar hakkında ''korku filmi gibi'' değerlendirmesinde bulundu.

''KORKU FİLMİ GİBİ''

Öteleş, şunları söyledi :
"Yardımsever bir milletiz ve birbirimize yardım ediyoruz. Ordumuz için elimizden geleni yapıyoruz. Yardım topluyoruz. Türk arkadaşlarımız da yardım ediyorlar. Yurtdışından da yardım topluyoruz. Dün 6 yaşındaki çocuk için yardım istedik, Harkov’dan mama buldum. Birbirimize yardım ederek savaşıyoruz. Bizim bizden başka kimsemiz yok.' Büyük bir alışveriş merkezimizi yaktılar. Gece şehrin merkezine saldırdılar. Eczane, okul yıkıldı. Şehrimiz korku filmi gibi görünüyor.''

“UKRAYNA TAMAMEN YIKILDI”
Rusya'nın düzenlediği askeri harekatlardan Ukrayna'nın büyük zarar gördüğünü vurgulayan Öteleş, “Görüşmeler umarım sonuçlanır. Savaş bitsin istiyoruz. Hayatını kaybeden tanıdıklarımız var. Dün silahsız erkekler, gençler tanka karşı çıktılar. ‘Gidin buradan, burası bizim toprağımız’ dediler. İnsanımız çaresiz. Silah yok, bir şey yok. Erkekler sokağa çıkıp elinden geleni yapıyorlar.

Bizim tek dileğimiz, halkın tek dileği bu savaşın bitmesi. Bütün bunlar bitecek. Ukrayna tamamen yıkıldı inşa edilmesi gerekiyor ama bu önemli değil. Önemli olan canlar. Şartlar da kötü. Bodrumlarda elektrikler yok. Soğuk. Mevsim kış. Geceleri soğuk oluyor. Ailem başka semtte sığınakta kalıyorlar. Siren olmadığı zaman evlerine çıkıyorlar. Sonra yine sığınağa iniyorlar. Ordumuz için elimizden geleni yapıyoruz. Marketler kapalı. Açık olanlarda da sıra var. Ordumuzun hazır yemeğe ihtiyacı var.'' diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN