İngiltere'den ilk yaptırım kararı geldi: 5 Rus bankasına yaptırım uygulayacak

İngiltere'den ilk yaptırım kararı geldi: 5 Rus bankasına yaptırım uygulayacak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 5 Rus bankasına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı. Johnson ayrıca Ukrayna ordusuna ve Ukrayna'ya yardım etmek için neler yapılacağına da bakacaklarını söyledi. Ayrıca, iş insanları iş insanları, Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg'e seyahat yasağı getirildi.

Ukrayna ve Rusya arasında aylardır süren gerilim, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünyaya Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını onayladığını duyurmasının ardından daha da arttı. Moskova'nın attığı imza sonrası dünyadan art arda yaptırım kararları geliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sınırda askerlerle bir araya geldiği programda, “Hiç kimseden korkmuyoruz” mesajı vererek Avrupa'ya yardım çağrısında bulunmuştu.

Zelenskiy, ''Büyük bir trajedi ile karşı karşıyayız. Artık ne yapmalıyız, sadece bakmalı mısınız yoksa bize yardım mı etmelisiniz? NATO'da olup olmamamız fark etmez bize yardımcı olmalısınız. Bugün sadece Ukrayna değil, tüm Avrupa bir tehditle karşı karşıya. Bizim askerlerimiz yarın sizi de koruyacak. Bizim sınırımızdaki tehdit tüm Dünya için bir tehdittir. Burada şuan çok büyük bir kriz yaşanıyor. Yarın Moldova, Litvanya, tüm Avrupa tehdit altında olabilir. Ukrayna sadece barış istiyor ancak her ihtimale hazırlanıyoruz.'' ifadelerini kullanmıştı.

ALMANYA, KUZEY AKIM 2 PROJESİNİ DURDURDU

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Zelenskiy'nin de çağrısıyla Almanya'nın Kuzey Akım 2 projesini durdurduğunu açıkladı. 'Uygulayabileceğimiz başka yaptırımlar da var' diyen Scholz, Kuzey Akım 2 boru hattı projesini durdurma kararının yalnızca bir 'somut' adım olduğunun altını çizdi.

İNGİLTERE 5 RUSYA BANKASINA YÖNELİK YAPTIRIMLAR UYGULAYACAK

Öğle saatlerinde 'Rusya'ya karşı derhal ekonomik yaptırım paketi oluşturacağız' açıklamasında bulunan İngiltere Başkanı Borris Johnson'da ilk yaptırım paketini Avam Kamarası'nda açıkladı.

Johnson, "İngiltere 5 Rusya bankasına yönelik yaptırımlar uygulayacak. Bu hazırladığımız ilk engelimiz daha fazlası olacak. İşgal durumunda daha fazla yaptırım olacak. ABD ve Avrupa ile birlikte durumun büyümesine bağlı olarak yaptırımlarımızı büyüteceğiz"

Johnson ayrıca "Zamanında Kırım ilhak ederince yeterince sert olmadık" derken "Rusya gazına bağımlı kalmaktan uzaklaşmalıyız" dedi.

3 RUS İŞ İNSANINA SEYAHAT YASAĞI

The Guardian'da yer alan habere göre; Johnson, ilk paket kapsamında beş Rus bankasının yanı sıra ve üç Rus iş insanına da yaptırım uygulanacağını söyledi.

Johnson'ın açıklamalarına göre, İngiltere'nin yaptırım uygulayacağı bankalar arasında Rusya merkezli Karadeniz Kalkınma ve Yeniden İnşa Bankası, Is Bank, Bank Rossiya, Joint Stock Company Genbank ve Promsvyazbank'ın varlıklarını dondurdu.

Johnson ayrıca Gennady Timchenko, Igor Rotenberg ve Boris Rotenberg isimli 3 varlıklı kişiye yaptırım uygulanacağına da işaret ederek "(Bu kişilerin) İngiltere'de sahip oldukları tüm varlıklar dondurulacak, ilgili kişilerin buraya seyahat etmeleri yasaklanacak ve İngiltere’de kişi ve kuruluşlarının onlarla herhangi bir ilişkisi olmasını yasaklayacağız." dedi.

Rusya'ya yönelik söz konusu yaptırımların ilk aşama olduğuna ve büyük ölçekli işgal durumunda "daha fazla yaptırım" uygulayabileceklerini belirten Johnson, "Uzun süreli bir kriz için kendimizi hazırlamalıyız." dedi.

"UKRAYNA DAHA FAZLA ASKERİ YARDIM TALEBİNDE BULUNDU"

Johnson, dün gece Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmesinde, Ukrayna'nın daha fazla askeri yardım talebinde bulunduğunu aktardı.

İngiltere'nin Ukrayna'ya destek sunmaya devam edeceğini söyleyen Johnson, daha fazla yardım talebini de dikkate alacağını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN