Zelenskiy açıkladı: Müzakere Belarus sınırında

Zelenskiy açıkladı: Müzakere Belarus sınırında

Ukraynalı lider Zelenskiy, Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy ise "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" dedi.

Interfax haber ajansı, Ukrayna heyetinin Rusya’yla müzakere için Belarus’un Gomel şehrine gideceğini bildirdi. Ajans, Ukrayna lideri Zelenskiy ile Belarus lideri Lukaşenko arasındaki telefon konuşmasından sonra bu kararın alındığını öne sürdü.

ZELENSKIY'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, iddiayı doğrulayarak Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını açıkladı. Zelenskiy, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Ukrayna-Belarus sınırında, Pripyat Nehri yakınında, Ukrayna heyetinin Rus heyetiyle ön koşulsuz görüşmesi konusunda mutabık kaldık. Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna heyetinin seyahati, görüşmeleri ve dönüşü sırasında Belarus topraklarında konuşlanmış tüm uçakların, helikopterlerin ve füzelerin yerde kalmasını sağlama sorumluluğunu üstlendi."

Sputnik ise Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy'nin "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" sözlerini aktardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, müzakereye açık olduklarını ancak Belarus'u kabul etmediklerini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN