Bölgede tansiyon yükseliyor! Rus diplomatlar Ukrayna'dan ayrılıyor

Bölgede tansiyon yükseliyor! Rus diplomatlar Ukrayna'dan ayrılıyor

Rus devlet ajansı RIA Novosti, Rus diplomatların Ukrayna'dan ayrılmaya başladığını yazdı. Ajansa konuşan bir kaynak, diplomatların ayrılması nedeniyle konsolosluklardan ve büyükelçilikten randevu alınamadığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali korkusu giderek büyüyor. Rusya, Ukrayna'ya bir saldırı planladığını reddediyor ancak Ukrayna sınırına on binlerce asker yığdı. Öte yandan ülkelerden vatandaşlarına Ukrayna'yı terk etme çağrıları art arda geliyor. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken da Rusya'nın Ukrayna'yı, Çin'deki Kış Olimpiyatları sürerken dahi, "her an" işgal edebileceğini söylemişti.

Rusya-Ukrayna krizine ilişkin bugün yeni bir gelişme yaşandı. Rus devlet ajansı RIA Novosti, Rus diplomatların Ukrayna'dan ayrılmaya başladığını yazdı. RIA Novosti'ye konuşan bir kaynak, Rus diplomatların Ukrayna'dan ayrılmaya başlaması nedeniyle özellikle konsolosluklardan ve büyükelçilikten randevu alırken zorlukların ortaya çıktığını söyledi.

Bir dizi Batılı ülkelenin diplomatlarını Ukrayna’dan tahliye etmeye başlamasının ardından Rusya’nın da aynı yolu izlemeye karar vermiş olabileceğini belirten kaynak, “Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiliz mevkidaşı Elizabeth Truss ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında böyle bir senaryonun olasılığını göz ardı etmemişti” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN