Rusya'nın ateşkes ilanındaki korkunç detay: Tahliye değil 'teslim' koridoru

Rusya'nın ateşkes ilanındaki korkunç detay: Tahliye değil 'teslim' koridoru

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre; Rusya, sivil tahliyelere izin vermek için Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumy kentlerinde geçici ateşkes ilan etti. Ancak Rusya, Ukrayna’daki insanların Kiev yönünden sadece Rusya ve Belarus’a, Harkov üzerinden ise sadece Rusya’ya girebileceğini duyurdu. Ateşkes kararını değerlendiren uzmanlar, bunun tahliye koridoru değil, doğrudan düşmana teslim koridoru olduğu yorumunda bulundu.

Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi şehirlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla geçici ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı, Ukrayna'da İnsani Müdahale için Birimler Arası Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi’de insani durumun son derece olumsuz hale geldiği belirtildi.

MACRON'UN TALEBİNDEN BAHSEDİLDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den insani koridorlar açılmasına yönelik talepte bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Rus ordusu, Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi şehirlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla geçici ateşkes ilan etmektedir.” denildi.

Açılacak insani koridorların insansız hava araçları ile takip edileceği bilgisine yer verilen açıklamada, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Kızılhaç’taki ilgili birimlerin bilgilendirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Ukrayna’dan, belirtilen yönlerde insani koridorların oluşturulması için tüm koşulları yerine getirmesini, sivillerin ve yabancı vatandaşların organize şekilde çıkışını sağlamasını talep ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

UKRAYNALILAR YALNIZCA RUSYA VE BELARUS'A GİREBİLECEK

Ancak Rusya, Ukrayna’daki insanların Kiev yönünden sadece Rusya ve Belarus’a, Harkov üzerinden ise sadece Rusya’ya girebileceğini duyurdu.

Süreçte yalnızca iki istisna var; Sumi-Poltova ve Mariupol-Zaporijya güzergahı. Diğer tüm güzergahlar ise Rusya saldırısından kaçan insanların Rusya’ya geçmesine izin veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN