Rusya, Ukrayna şehirlerini vurdu

Rusya, Ukrayna şehirlerini vurdu

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali devam ediyor. Sabah saatlerinde Ukrayna'nın şehirlerinden patlama sesleri duyuldu. Odesa Askeri Valisi Maksym Marchenko'ya Rus füzelerinin alt yapı tesisini vurduğunu belirterek “Düşman, bölgemizdeki bir altyapı tesisine füze saldırısı düzenledi. Ukrayna genelinde büyük bir füze saldırısı tehdidi var. Sığınaklarda kalın.” diyerek paylaşım yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat akşamı, Ukrayna'yı 'askerden ve Neo- Nazilerden arındırma' bahanesiyle başlattığı savaş sürüyor. Bu sabah saatlerinde Ukrayna'nın şehirlerinden yine patlama sesleri yükseldi. Ukrayna bir kez daha güne Rus saldırıları ile uyandı.

AFP, Ukrayna kentlerinin Rus füzeleri ile vurulduğunu duyurdu. Başkent Kiev'de yerel yetkililer kente doğru ateşlenen 2 seyir füzesinin düşürüldüğünü açıkladı.

The Guardian'da yer alan habere göre ise Odesa ve Dnipro'da kritik altyapıya yönelik saldırılar gerçekleşti.

Odesa Askeri Valisi Maksym Marchenko'ya Rus füzelerinin alt yapı tesisini vurduğunu belirterek Telegram hesabından, “Düşman, bölgemizdeki bir altyapı tesisine füze saldırısı düzenledi. Ukrayna genelinde büyük bir füze saldırısı tehdidi var. Sığınaklarda kalın.” paylaşımı yaptı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko ise, Telegram üzerinden Rus füzelerinin Dnipro şehrinde en az iki yerel altyapı tesisini vurduğunu doğruladı ve 1 kişinin yaralandığını bölgede kurtarma ekiplerinin çalıştığı bilgisini verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN