Rusya'dan art arda açıklamalar: Hedefimize ulaşana kadar operasyonlara devam edeceğiz

Rusya'dan art arda açıklamalar: Hedefimize ulaşana kadar operasyonlara devam edeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Stratejik istikrar için ABD ile çalışmaya hazırız" açıklamasında bulunurken, Rusya Savunma Bakanı, hedeflerini gerçekleştirene kadar Ukrayna'daki operasyonlara devam edeceklerini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin altıncı gününde, birçok şehirden patlama sesleri yükselirken ABD'nin ve Avrupa'daki birçok ülkenin yaptırım kararı aldığı Rus yönetiminden ülkenin pozisyonuna ilişkin açıklamalar geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, art arda açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov "Stratejik istikrar için ABD ile çalışmaya hazırız" dedi ve "ABD'nin Avrupa'dan nükleer silahları çekmesinin zamanı geldi" diye ekledi.

Ukrayna'da nükleer teknoloji olduğunu belirten Lavrov, "Rusya bu tehlikeye karşı müdahalesiz kalamaz" dedi.

“HEDEFLERİMİZE ULAŞANA DEK OPERASYONA DEVAM EDECEĞİZ”

Lavrov, "Bazı Avrupa ülkelerinin ABD nükleer silahlarına ev sahipliği yapması Rusya için kabul edilemez." dedi ve Batı'nın diyalog yerine yaptırımı tercih ettiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Rusya'yı Batı tehdidinden koruyacağız" hedeflerini gerçekleştirene kadar Ukrayna'daki operasyonlara devam edeceklerini açıkladı. Şoygu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmediğini söyledi.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Ukrayna konusunda anlaşmaya varılması için şartları olduğunu söylemişti. Bunlar, Ukrayna'nın tarafsız kalması, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da egemenliğinin tanınması, Ukrayna'nın silahsızlanması ve 'Nazi'lerden arınması'ydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN