Rusya, Ukrayna'daki diplomatlarını tahliye ediyor

Rusya, Ukrayna'daki diplomatlarını tahliye ediyor

Rusya, Ukrayna'daki diplomatlarını tahliye etmeye başladı. Reuters haber ajansı, Kiev'deki Rusya Büyükelçiliği'nden Rus bayrağının indirildiğini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’daki diplomat ve personellerini bugün tahliye etmeye başladığı açıklandı.


Ukrayna’nın Donbass bölgesindeki Donetsk ve Lugansk’ı bağımsız devletler olarak tanıyan Rusya, Ukrayna’daki büyükelçilik ve konsolosluk personellerinin tahliye edileceğini açıkladı. Dün yapılan bu açıklamanın ardından bugün Rusya tarafından Kiev’deki büyükelçilik binasıyla birlikte Odessa, Lviv ve Harkov konsolosluklarındaki personellerin tahliyesine başlandığı belirtildi.

Rus basınının Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde, personellerin tahliyesine başlandığı aktarıldı. Bakanlık yetkilileri, bunun planlı bir prosedür olduğunu, güvenlik nedeniyle büyükelçilik ve konsolosluklarda önlemler almaya devam edeceklerini kaydetti.


Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, “Ukrayna makamları Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerinin aksine Rus dış temsilciliklerinin çalışanlarına yönelik fiziksel şiddet tehditlerine hiçbir şekilde tepki vermemektedir. Bu koşullar altında birinci önceliğimiz Rus diplomatlar, büyükelçilik ve başkonsolosluk çalışanları ile ilgilenmek. Bu kişilerin canlarının ve güvenliklerinin sağlanması için Rusya yönetimi, Ukrayna’daki dış misyonlarının personelini tahliye etme kararı aldı. Söz konusu karar en kısa zamanda uygulanacak" ifadelerine yer verilmişti.

RUSYA: YAPTIRIMLAR ABD'YE ZARAR VERİR

Öte yandan Moskova, ABD'nin Rusya'ya uygulama kararı aldığı yaptırımlara "simetrik olmasa da ölçülü ve ABD'nin hissedeceği şekilde güçlü bir yanıt verileceğini" açıkladı.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden'ın dün duyurduğu yaptırımlara tepki gösterdi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "ABD'nin yaptırımları, ABD çıkarlarına zarar verici" ifadeleri yer aldı.

ABD, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimleri tanımasını "işgal" olarak nitelemiş, 2 büyük Rus bankası ve Moskova elitlerine yönelik yaptırımları açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN