ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu'da yeni saldırı işareti verdi. "İsrail'in İran'a saldırmasının yakın olduğunu söylemiyorum, ancak bu güçlü ve olası ihtimal" diyen Trump "her şeyin mahvolacağını" söyledi.
Beyaz Saray’da düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer silah sahibi olmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı. “İran asla nükleer silaha sahip olamaz, bu kadar basit” diyen Trump, şu anda İran ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini ve barışçıl çözümü önceliklendirdiğini ifade etti.
İsrail’in İran’a yönelik olası bir saldırı planı hakkında sorulan soruya yanıt veren Trump, bu saldırının hemen gerçekleşmeyeceğini ancak bunun güçlü ve yüksek ihtimal olduğunu kaydetti. Trump, “İsrail’in böyle bir müdahalesi olması durumunda, bu durum her şeyi mahveder” diyerek, anlaşma sürecinin zarar görmemesi için İsrail’in bu konuda dikkatli davranması gerektiğini söyledi. Ayrıca, İsrail’den konuya dair kendisine doğrudan herhangi bir bilgi gelmediğini belirtti.
"YAKINDA BİR ŞEYLER OLABİLİR"
Orta Doğu’daki gerginliğin giderek arttığına dikkat çeken Trump, “Bölgede büyük bir çatışma ihtimali var” dedi. ABD askerlerinin de bulunduğu bölgedeki tehlikeye işaret eden Trump, “Amerikalı personelimizi korumak zorundayız. Yakında bir şeyler olabilir ve ben hiçbir uyarı almadan, füzelerin binalara düştüğünü izleyen biri olmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.
Anlaşma sağlanıp sağlanmayacağı konusunda henüz kesin bir yargıya varamadığını söyleyen Trump, ancak İran’ın nükleer silaha sahip olmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirtti. “Barışçıl ve diplomatik yollarla çözüm bulunması en doğru yol” diyen Trump, sürecin hassasiyetle yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi.