Ukrayna'da sıkıyönetim ilan edildi

Ukrayna'da sıkıyönetim ilan edildi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. 'Saldırmayacağız, kendimizi savunacağız' diyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ülke çapında sıkıyönetim ilan etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in pazartesi günü imzaladığı kararnamenin ardından, Ukrayna'da bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri, 8 yıllık bir sürecin ardından Rusya tarafından resmen tanındı.

Alınan bu karar sonrasında, ABD başta olmak üzere NATO ve Avrupa ülkeleri, Rusya'nın 'Ukrayna'nın egemenliğini ihlal ettiği' iddiasıyla yeni yaptırımlar uyguladı.

Rusya'nın kararı, uluslararası kamuoyunda tartışılmaya devam edilirken, Ukrayna ordusu da Donbas'a yönelik saldırılarını artırdı.

Son olarak Putin, bu sabah Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

ZELENSKİ ÜLKE ÇAPINDA SIKIYÖNETİM İLAN ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, paylaştığı video mesajda, Putin'in Donbas'a özel operasyon, Ukrayna'nın askeri altyapılarına ve sınır muhafızlarına saldırı başlattığını belirtti.

Ülkesinde pek çok şehirde patlama sesleri duyulduğunu aktaran Zelenskiy, bu nedenle ülke çapında sıkıyönetim ilan ettiklerini ifade etti.

Zelenski, vatandaşlara sakin olmalarını ve evlerinden çıkmamalarını söyledi.

Zelenski, "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN