Ukrayna'dan Rusya'daki vatandaşlarına: Derhal ülkeden ayrılın

Ukrayna'dan Rusya'daki vatandaşlarına: Derhal ülkeden ayrılın

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'daki vatandaşlarının ülkeden ayrılması için çağrı yaptı. "Rusya'nın giderek saldırganlaştığını" belirten Bakanlık, Ukrayna vatandaşlarının Rusya'ya seyahat etmemesi gerektiğini belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk ve Donetsk'i 'bağımsız devletler' olarak tanıma kararı almasının ardından tansiyon daha da arttı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaptığı açıklamada bu yapıların toprak iddialarını da tanıyacağını belirtti.

Öte yandan Rus lider, Ukrayna'nın doğusuna asker gönderip göndermeyeceğinin sahadaki durumun belirleyeceğini söyledi. ABD, AB ve birçok ülke Rusya'ya karşı yaptırımlarını peş peşe açıkladı.

Dünyanın gözü kulağı Rusya-Ukrayna gerilimindeyken Ukrayna geri adım atmayacağını ve ülkelerini savunacağını sık sık dile getiriyor.

Telegraph'ta yer alan bir habere göre; Ukrayna, Rusya'daki vatandaşlarına çağrıda bulunarak ülkeyi terk etmelerini istedi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarının Rusya'ya seyahat etmemelerini ve Rusya'da bulunan vatandaşlarının ülkeden ayrılmalarını talep etti.

DERHAL AYRILIN

Ukrayna'dan yapılan açıklamada, "Ukrayna vatandaşlarını Rusya Federasyonu'na seyahat etmemelerine ve Rusya topraklarından derhal ayrılmalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN