Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ediyor. Kırım köprüsüne zarar veren patlamadan Kiev'i sorumlu tutan Rusya, son zamanlarda Ukrayna'ya yönelik füze saldırılarını artırdı. Bu sabahta Kiev'de yeniden patlama sesleri duyuldu. Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Rusya, 40 seyir füzesi attı.

Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'ı Rus topraklarına bağlayan ve patlama sonucu hasar gören Kerç Köprüsü'ne verilen zarardan Kiev'in sorumlu tutulmasının ardından son haftalarda Ukrayna'ya yönelik füze saldırıları arttı.

Ukrayna'nın Kiev, Zaporijya, Kirovograd, Harkiv, Odessa bölgelerinde patlama sesleri duyuldu. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın 40 seyir füzesi attığını açıkladı.

Diğer taraftan, iki hafta önce Ukraynalı yetkililer, Rus kuvvetlerinin kuzey Kiev'deki enerji altyapısına saldırdığını açıklamıştı. Başkanlık Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko de bir enerji tesisine üç Rus saldırısı olduğunu ve saldırının "kritik altyapı" üzerinde olduğunu bildirmişti. Kiev’in ‘kamikaze drone’larla vurulduğu belirtilmişti. Rus güçleri 10 Ekim'de de Kiev'e bir dizi saldırılar düzenlemişti.

KIRIM KÖPRÜSÜ SALDIRISI

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a yaptığı Kerç Boğazı'ndaki Kırım Köprüsü, Ukrayna'nın saldırılarına maruz kalmıştı. Rus ilhakının sembolü olarak görülen köprüde ağır hasar meydana gelmişti. Kiev'e düzenlenen füze saldırıları, Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırılardan kısa bir süre yaşandı.

Şubat ayında başlayan savaşın ilk dönemlerinde Kiev çatışmalara ve füze saldırılarına sahne olsa da son haftalarda kentte sessizlik hakimdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN