Zelenski 'Kararımızı ona göre vereceğiz' diyerek konuştu: 'Rusya'yı kimin temsil edeceğini görmek istiyoruz'

Zelenski 'Kararımızı ona göre vereceğiz' diyerek konuştu: 'Rusya'yı kimin temsil edeceğini görmek istiyoruz'

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya ile yapılacak görüşmeler öncesi yaptığı açıklamada, "Rusya’yı kimin temsil edeceğini görmek istiyoruz. Bu temsilciye göre bir sonraki adımlarımızı belirleyeceğiz" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, İstanbul’da düzenlenecek görüşmeler öncesinde yaptığı açıklamada, Rusya ile savaşı sonlandırmak için her türlü formatta müzakereye hazır olduklarını söyledi.

Zelenski, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Ukrayna, her türden görüşmeye açık ve korkmuyoruz. Rusya’yı kimin temsil edeceğini görmek istiyoruz. Bu temsilciye göre bir sonraki adımlarımızı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Rusya tarafı henüz İstanbul’daki zirveye kimin katılacağını duyurmazken, Zelenski’nin önce Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi, ardından da Rus lider Vladimir Putin’in görüşmeye katılması durumunda İstanbul’a geçmesi bekleniyor. Zelenski, “Putin’i Türkiye’de bekliyoruz. Rusya’nın ‘Putin sadece İstanbul’a gelir’ gibi manipülasyonlarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN