Zelenski, Trump'la görüşmek üzere Washington'a gidiyor

Zelenski, Trump'la görüşmek üzere Washington'a gidiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Washington'a gideceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Washington’a gideceğini açıkladı. Zelenski, X hesabından yaptığı paylaşımda davet için teşekkür ettiğini belirtti ve toplantının içeriğine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Zelenski paylaşımında, “Ukrayna barışın sağlanması için azami gayretle çalışmaya hazır olduğunu bir kez daha teyit ediyor. Pazartesi günü, ölümlerin ve savaşın sona erdirilmesine ilişkin tüm ayrıntıları görüşmek üzere Washington’da Başkan Trump ile bir araya geleceğim. Davet için minnettarım,” ifadelerini kullandı.
Zelenski ayrıca, Trump’ın Ukrayna, ABD ve Rusya arasında üçlü bir toplantı yapılması önerisini desteklediklerini açıkladı.

Görüşmelere Avrupa ülkelerinin de katılımının önemine dikkat çeken Zelenski, “Amerika ile birlikte güvenilir güvenlik garantilerinin sağlanması için Avrupalıların her aşamada sürece dahil olması önemlidir. Ayrıca Ukrayna’nın güvenliğinin garanti altına alınmasına katılım konusunda Amerikan tarafından gelen olumlu sinyalleri de görüştük. Tüm ortaklarımızla pozisyonlarımızı koordine etmeye devam ediyoruz,” dedi.

Bu açıklama, ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün Alaska’da gerçekleştirdiği kritik görüşmenin ardından geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Trump’ın başkente dönüşü sırasında Zelenski’yi arayarak uzun bir görüşme yaptığını ve NATO liderlerine de Putin ile yapılan toplantıyı aktardığını duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN