Suriye’de Beşşar Esed ve Mahir Esed hakkında gıyabi yargılama başladı

Suriye’de Beşşar Esed ve Mahir Esed hakkında gıyabi yargılama başladı

Suriye’de devrik rejimin lideri Beşşar Esed ile kardeşi Mahir Esed hakkında gıyabi yargılama süreci Şam’da başladı. Duruşmada, eski üst düzey askeri ve güvenlik yetkililerinin de isimleri yer aldı.

Şam’da bulunan Adalet Sarayı’ndaki Dördüncü Ceza Mahkemesi’nde, devrik rejim lideri Beşşar Esed ile kardeşi Mahir Esed hakkında gıyabi yargılama süreci başlatıldı.

ÜST DÜZEY İSİMLER DE DOSYADA YER ALIYOR

Duruşmada, Esed kardeşlerin yanı sıra çok sayıda üst düzey askeri ve güvenlik yetkilisinin adı da dosyada yer aldı. Bu isimler arasında:

  • Muhammed Eymen Ayyuş
  • Fahdi Casem el-Freyic
  • Luay al-Ali
  • Fevik Nasır
  • Talal Hüseyin

bulunuyor.

SANIKLAR YURT DIŞINDA, TEBLİGAT SÜRECİ BAŞLATILACAK

Mahkeme sürecinde adı geçen kişilerin tamamının yurt dışında bulunduğu ve bu nedenle yargılamanın gıyabi olarak yürütüldüğü bildirildi. Yetkili mercilerin, ilgili mevzuat kapsamında sanıklar hakkında tebligat sürecini başlatacağı ifade edildi.

Davanın, Suriye Cumhuriyeti Genel Savcı Yardımcısı Hassan et-Trübe başkanlığında sürdürüldüğü aktarıldı.

Yargılamanın ilerleyen süreçte yeni duruşmalarla devam etmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN