Suriye'de sokağa çıkma yasağı

Suriye'de sokağa çıkma yasağı

Suriye’nin Humus ilinde peş peşe işlenen iki cinayetin ardından bölgede belirli saat aralıklarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yetkililer, güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Suriye’nin Humus ilinde art arda işlenen iki cinayetin ardından bölgede TSİ 17.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın aktardığı bilgiye göre, İç Güvenlik Komutanlığı, bir erkek ve bir kadının öldürülmesi üzerine geçici yasak kararı aldı.

Yerel kaynaklar, kimliği belirlenemeyen kişilerin Humus’un Zeydel beldesinde Beni Halit aşiretine mensup bir kadını öldürdüğünü, ardından cenazesinin yakıldığını ve olay yerindeki duvara mezhepsel içerikli ifadeler yazıldığını bildirdi. Öldürülen erkek şahsın da aynı aşiretten olduğu belirtildi.

Cinayetlerin ardından aşiret mensuplarının misilleme amacıyla Humus kentindeki El-Basel Mahallesi’nde saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi. Olaylarla ilgili yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadı.

Bölgede tansiyonun yükselmesi nedeniyle güvenlik önlemleri artırılırken, sokağa çıkma yasağının ikinci bir duyuruya kadar uygulanacağı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN