Tayvan'da geniş çaplı elektrik kesintisi

Tayvan'da geniş çaplı elektrik kesintisi

Tayvan'da meydana gelen elektrik arızası nedeniyle elektrik kesintisi yaşanıyor. Hükümet sözcüsü halktan panik yapmamalarını ve yalan bilgi yaymamalarını istedi.

Çin'in güneydoğusundaki ada ülkesi Tayvan'da bir elektrik santralinde yaşanan arızadan dolayı elektrik kesintisi yaşanıyor.

Hükümet, güneydeki Kaohsiung liman kentinde yer alan santraldeki arıza sonrası şebekede yeterince elektrik olmadığını ve dönüşümlü olarak kesintilere başlandığını duyurdu. Hükümet sözcüsü halktan panik yapmamalarını ve yalan bilgi yaymamalarını istedi. Hava limanı ve yüksek hızlı trenin işleyişinde ise sıkıntı görünmüyor.

Ekonomi Bakanı bu akşama kadar yeniden elektrik vermeye başlayacaklarını söyledi.

​Tayvan, 2017'de 1999 yılındaki Jiji depreminden bu yana en büyük elektrik kesintisini yaşamıştı. Ada genelinde 6.68 milyon haneyi elektriksiz bırakan; evleri, ofisleri, alışveriş merkezlerini ve trafik ışıklarını karanlığa gömen kesinti yüzünden dönemin ekonomi bakanı Lee Çih-kung istifa etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN