TIME Dergisi, Greta Thunberg'i 'Yılın İnsanı' seçti

TIME Dergisi, Greta Thunberg'i 'Yılın İnsanı' seçti

Amerikan TIME dergisi yılın insanını belirledi. 16 yaşındaki iklim aktivisti ve iklim için okul grevlerinin öncüsü Greta Thunberg 'Yılın İnsanı' oldu.

TIME dergisi, 'Yılın İnsanı' olarak iklim aktivisti Greta Thunberg'i seçtiğini duyurdu. Dergide Thunberg için "O gerçeği söylemenin cesaretini güçle birleştirerek bir neslin ikonu hâline gelen sıradan bir genç kız" ifadeleri yer aldı. Thunberg'in gezegen hakkında varolan bulanık endişeleri dünya çapında bir mücadeleye harekete dönüştürdüğü belirtildi. 

Thunberg 'Yılın İnsanı' seçildiği gün Madrid'de süren Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda konuştu. Thunberg, bugün yaptığı konuşmada dünya liderlerini küresel ısınmayı durdurmak için güçlü bir adım atmak yerine kendi imajlarını parlatmakla suçladı.

19-12/11/4cuzbnh08umjisqmsmz-sw.jpg

İSVEÇ'TE YANAN ATEŞ DÜNYAYA YAYILDI

Thunberg geçen sene okulu kırarak İsveç Parlamentosu önünde iklim için grev yapmaya başladı. Thunberg'in tek başına gerçekleştirdiği eylem kısa zaman içinde dünya çapında karşılık buldu. Küresel İklim Grevleri'nde dünyanın her yerinden genç iklim aktivistleri yetişkinleri krize karşı adım atmaya çağırıyor.

TIME dergisinin bu yıl içinde belirlediği 'Yılın İnsanları' arasında Hong Kong aktivistleri, ABD Başkanı Donald Trump, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD'de Trump'ın azil soruşturması sürecinin başlamasına neden olan 'Muhbir', Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ve Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani yer alıyordu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN