Trump: Daha sert ve daha büyük çaplı vururuz

Trump: Daha sert ve daha büyük çaplı vururuz

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı yakınındaki hedeflere yönelik saldırılara misilleme yapması halinde daha büyük çaplı operasyonlar düzenleyeceklerini açıkladı. Trump, “Eğer başarısız İran devleti misilleme yaparsa, çok daha sert ve daha büyük çaplı bir saldırıyla tekrar vurulacak” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İran’a yönelik yeni saldırıların başladığını duyurdu.

Trump, ABD’nin Hürmüz Boğazı yakınlarındaki İran hedeflerini vurduğunu belirterek saldırıların “geniş çaplı ve güçlü” olduğunu söyledi.

“GENİŞ ÇAPLI VE GÜÇLÜ SALDIRILAR”

Trump paylaşımında şu ifadeyi kullandı:

“Şu anda ABD, Hürmüz Boğazı yakınlarındaki İran hedeflerine saldırıyor. Bunlar geniş çaplı ve güçlü saldırılar.”

ABD Başkanı, saldırıların İran’ın Hürmüz Boğazı’na yeniden deniz mayınları döşeme girişimlerine ve Ürdün’deki Amerikan üssüne 8 füze fırlatmasına karşılık gerçekleştirildiğini savundu.

“MİSİLLEME OLURSA DAHA BÜYÜK SALDIRIRIZ”

Trump, Tahran yönetimini misillemede bulunmaması konusunda uyardı.

Trump, şöyle konuştu:

“Eğer başarısız İran devleti, bu son derece haklı saldırıya misilleme yaparsa, çok daha sert ve daha büyük çaplı bir saldırıyla tekrar vurulacak.”

“EN BÜYÜK SALDIRI HENÜZ YAPILMADI”

İran’a yönelik en büyük saldırının henüz gerçekleştirilmediğini söyleyen Trump, bu ölçekte bir operasyonun İran’da çok büyük tahribata yol açacağını savundu.

CENTCOM DA SALDIRILARI DUYURDU

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da daha önce yaptığı açıklamada, İran’ın Hürmüz Boğazı’nda ticari gemilere ve bölgedeki ABD personeline yönelik “saldırı girişimleri”ni gerekçe göstererek Devrim Muhafızları Ordusu hedeflerine saldırı başlatıldığını bildirmişti.

İran ordusu ise ABD’ye karşı misillemede bulunacağını açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN