ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de İsrail'in yol açtığı açlık felaketiyle ilgili soruları yanıtladı. Trump, Cumhuriyetçi Kongre üyesi Marjorie Taylor Greene'nin "Gazze'de soykırım var" ifadesine katılmaktan kaçındı ve durumu "İnsanlar çok aç, yaşananlar korkunç" sözleriyle nitelendirdi.
ABD'DEN GAZZE'YE 60 MİLYON DOLAR FİNANSAL YARDIM
Beyaz Saray'da düzenlenen imza töreninde konuşan Trump, ABD olarak Gazze'ye 60 milyon dolar finansal yardım sağladıklarını belirtti. "Sadece insanların beslenmesini istedim ve bu durumda mali olarak yardım ediyoruz. Bu korkunç bir durum" ifadelerini kullandı.
Trump, gönderilen finansal ve gıda yardımlarının İsrail tarafından denetlenmesini istediklerini vurguladı, ancak bu yardımların sahada görülemediğini de sözlerine ekledi.
