Trump: Hamas ateşkesi ihlal ederse bölge ülkeleri müdahaleye hazır

Trump: Hamas ateşkesi ihlal ederse bölge ülkeleri müdahaleye hazır

Trump, bazı bölge ülkelerinin Hamas'ın 10 Ekim'de varılan ateşkesin şartlarına uymaması durumunda "Gazze'ye ağır bir kuvvetle girerek" bu durumu düzeltme niyetinde olduklarını ABD'ye bildirdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, Orta Doğu’daki ve çevresindeki bazı ülkelerin, Hamas’ın 10 Ekim’de İsrail ile imzaladığı ateşkesin şartlarına uymaması durumunda “Gazze’ye ağır bir kuvvetle girerek” bu durumu “düzeltme niyetlerini” ABD’ye ilettiklerini öne sürdü.

Trump, bu ülkelere yanıt olarak “henüz değil” dediğini belirtti.
Açıklamasında, Hamas’ın ateşkesin şartlarına uymaya devam edeceğine dair “umutların var olduğunu” savunan Trump, bu süreçte “yardımcı olmak isteyen tüm ülkelere” teşekkür etti.

ENDONEZYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Trump, paylaşımında ayrıca, “Ayrıca Orta Doğu'ya ve ABD'ye gösterdikleri ve verdikleri tüm yardımlar için büyük ve güçlü Endonezya ülkesine ve harika liderine teşekkür etmek istiyorum.” ifadesini kullandı.

ATEŞKES SÜRECİ VE DEVAM EDEN İHLALLER

ABD Başkanı Trump, 9 Ekim’de Mısır’da yürütülen müzakerelerde, İsrail ile Hamas’ın Gazze’deki ateşkes planının ilk aşamasını onayladıklarını açıklamıştı.
Anlaşma, İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim’de yürürlüğe girmişti

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN