Trump: Hindistan, Rusya’dan petrol alımını durdurma sözü verdi

Trump: Hindistan, Rusya’dan petrol alımını durdurma sözü verdi

Trump, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin Rusya’dan petrol ithalatını sonlandırma taahhüdünde bulunduğunu açıkladı. Trump, bu adımın Ukrayna’daki savaşın sona ermesine katkı sağlayacağını belirterek, “Şimdi Çin’in de aynı şeyi yapmasını sağlamalıyız.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Hindistan ile enerji ilişkileri ve Ukrayna’daki savaşın seyrine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Trump, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin, Rusya’dan petrol satın almayı durdurma konusunda kendisine güvence verdiğini belirterek, “Hindistan’ın (Rusya’dan) petrol alması beni mutsuz ediyordu. (Modi) Bugün beni Rusya’dan petrol almayacakları konusunda temin etti.” ifadelerini kullandı.

"İTHALAT BİR ANDA DURMAYACAK AMA SÜREÇ İLERLİYOR"

Trump, Hindistan’ın petrol ithalatını tamamen kesmesinin zaman alacağını ancak sürecin başladığını vurguladı.
“İthalatın bir anda durdurulamayacağını biliyoruz. Süreç yavaş ilerleyecek ama yakın zamanda tamamlanacak.” diyen Trump, Hindistan’ın bu kararıyla küresel enerji dengeleri ve Ukrayna’daki savaş süreci açısından önemli bir adım attığını söyledi.

"BU ADIM, SAVAŞIN SONA ERMESİNİ KOLAYLAŞTIRACAK"

ABD Başkanı, Hindistan’ın kararının Rusya üzerindeki ekonomik baskıyı artıracağını savunarak, “Hindistan’ın petrol satın almayı durdurmasıyla Rusya-Ukrayna Savaşı’nda arabuluculuk çabaları kolaylaşacak.” dedi.
Trump ayrıca, benzer bir adımı Çin’den de beklediklerini belirterek, “Şimdi Çin’in de aynı şeyi yapmasını sağlamalıyız.” ifadesini kullandı.

TİCARİ GERİLİMLERİN ARDINDAN GELEN AÇIKLAMA

Trump yönetimi, ağustos ayında Hindistan’ın “Rus petrolü satın aldığı” gerekçesiyle mevcut yüzde 25’lik karşılıklı tarife oranına ek olarak yüzde 25 ilave gümrük vergisi uygulama kararı almıştı.

Bu adım, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde gerginliğe yol açmış, taraflar arasında enerji ve ticaret konularında yeni bir müzakere süreci başlamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN