Trump: Hürmüz Boğazı'nın adını Trump Boğazı olarak değiştirelim

Trump: Hürmüz Boğazı'nın adını Trump Boğazı olarak değiştirelim

ABD Başkanı Trump, Tennessee eyaletinde Cumhuriyetçi Parti adaylarına destek amacıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada Hürmüz Boğazı'nın adını "Trump Boğazı" olarak değiştirmeyi düşündüklerini söyledi. İran'a yönelik açıklamalarında savaşta hayatını kaybeden ABD askerlerine değinen Trump, çatışmayı kısa sürede bitirebileceklerini öne sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da yapılacak ara seçimler öncesinde Cumhuriyetçi Parti adaylarına destek vermek amacıyla Tennessee eyaletinde düzenlenen etkinlikte konuştu. ABD Kongresi'ndeki dengeleri etkileyebilecek seçimler için partisinin adaylarına destek isteyen Trump, konuşmasında İran'la yaşanan savaşa da değindi.

Trump, Hürmüz Boğazı'nın adının değiştirilmesine ilişkin, "Hürmüz Boğazı'nın adını Trump Boğazı olarak değiştirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İran hakkında da konuşan Trump, "İran çok şeytani bir ülke. Terörizmin bir numaralı ülkesi. Eğer nükleerleri olsa çekinmeden kullanırlar." dedi.

TRUMP: "BU İŞİ ÇOK ÇABUK BİTİREBİLİRİZ"

İran'a yönelik saldırılarda hayatını kaybeden ABD askerlerine değinen Trump, askerlerin ölümünün boşa olmadığını savundu.

Trump, "İran'a karşı savaşta kaybettiğimiz o gençler boş yere ölmediler. Tamamıyla deli birinin veya delirmiş bir grubun nükleer silahlara sahip olmasına izin veremezsiniz." diye konuştu.

İran'ın ABD'deki ara seçimler öncesinde yeni bir saldırı planlayarak ülkeye zarar vermek isteyebileceğini öne süren Trump, çatışmaların kısa sürede sona erdirilebileceğini belirterek, "Bu işi çok çabuk bitirebiliriz. Onlara ne kadar iyi davrandığımı bilmiyorlar." ifadelerini kullandı.

ATLANTİK VEYA PASİFİK OKYANUSLARINA YENİ İSİM ÖNERİSİ

Trump, Tennessee'deki konuşmasında coğrafi isimlerin değiştirilmesine ilişkin daha önce gündeme getirdiği fikirleri de sürdürdü. Daha önce Meksika Körfezi ve Ontario Gölü'nün isimlerini değiştirme fikrinden söz eden Trump, bu kez Atlantik ve Pasifik okyanuslarına ilişkin önerisini dile getirdi.

Trump, konuşmasında, "Körfezimiz var. Güzel bir gölümüz var. Şimdi birileri, bir nehre ihtiyacınız olduğunu söyledi. Bir nehre, bir okyanusa ihtiyacımız var." dedi.

Ardından şaka yapar gibi bir ifade takınarak, "Aklımda ya Atlantik ya da Pasifik vardı. Biz ona Trump Okyanusu ya da Amerika Kıtası Okyanusu diyoruz." ifadelerini kullandı.

DEMOKRAT SENATÖR ADAYI ABDUL EL-SAYED'İ HEDEF ALDI

Trump, konuşmasında Michigan'da Demokrat Parti'nin senatör adayı olan Mısır asıllı Abdul El-Sayed hakkında da açıklamalarda bulundu.

El-Sayed'i hedef alan Trump, "Bana göre o Muhammed ve radikal bir cihatçı. Bu adam bir cihatçı. Michigan'dan senatör olarak bir cihatçı istemiyorum." dedi.

Demokrat siyasetçiye "Muhammed el-Sayed" diye hitap ettiğini belirten Trump, ismine ilişkin itirazlar üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Birisi, 'Adı Muhammed değil! Adı Abdul!' dedi. Bana göre o Muhammed. Ben başkanım. Ona istediğim gibi seslenebilirim."

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN