Trump'tan bir kez daha 'süre uzatma' kararı

Trump'tan bir kez daha 'süre uzatma' kararı

ABD Başkanı Trump, İran'a Hürmüz Boğazı'nı açması ve anlaşma masasına oturması için tanıdığı süreyi ikinci kez uzatarak, Tahran yönetiminden 8 Nisan'a kadar bir karar vermesini istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a Hürmüz Boğazı’nı ticari gemilerin geçişine açması için tanıdığı süreyi uzattığını açıkladı. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sürenin yarından itibaren 8 Nisan’a kadar uzatıldığını duyurdu.

YENİ SON TARİHİ AÇIKLADI

Daha önce İran’a 48 saat süre vererek boğazın açılmaması halinde sert adımlar atılacağını ifade eden Trump, son paylaşımında “Salı günü ABD Doğu Yakası saatiyle 20.00’de (Türkiye saatiyle 8 Nisan Çarşamba 03.00)” ifadelerine yer verdi. Böylece İran için belirlenen yeni son tarih netleşmiş oldu.

KURTARMA OPERASYONU SONRASI GELDİ

Trump’ın süre uzatma kararı, İran’da düşen ABD uçağından sağ kurtulan ikinci pilotun da güvenli şekilde kurtarılmasının ardından geldi. ABD Başkanı, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada söz konusu operasyonu “ABD tarihindeki en cesur arama ve kurtarma operasyonlarından biri” olarak nitelendirmiş ve ikinci pilotun kurtarıldığını duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN