ABD ile İran arasındaki gerilim devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump Hürmüz Boğazı’na ilişkin daha önce yaptığı paylaşımı yeniden gündeme getirdi.
Trump, geçtiğimiz salı günü kendisine ait Truth Social hesabından paylaştığı ve Hürmüz Boğazı’nı “Yeni ABD Toprağı” olarak gösteren haritayı tekrar paylaştı.

Trump’ın söz konusu paylaşımı, ABD ile İran arasındaki karşılıklı açıklamaların sürdüğü dönemde geldi.
Trump’tan Hürmüz Boğazı için “ABD toprağı” paylaşımı
“HÜRMÜZ BOĞAZI’NI AMERİKAN TOPRAĞI OLARAK GÖRÜYORUM”
Trump, dün yaptığı açıklamada İran’ın ABD ile bir anlaşma yapmak istediğini öne sürdü. Trump, ABD’nin ise böyle bir anlaşmayı isteyip istemediğinden emin olmadığını belirterek Hürmüz Boğazı hakkında şu ifadeleri kullandı:
"Biz ise böyle bir anlaşmayı isteyip istemediğimizden bile emin değiliz. Çünkü şu anda Hürmüz Boğazı’nı Amerikan toprağı olarak görüyorum"
Trump, Hürmüz Boğazı ve çevresinin kontrolünün tamamen ABD'nin elinde olduğunu da savundu.
ABD Başkanı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Ablukaya bakarsanız tam kontrol bizde. Hürmüz Boğazı ve o bölgenin tam kontrolüne sahibiz. Bu kara alanlarının oldukça içlerine kadar uzanıyor"
