Trump'tan Netanyahu'yu affetmesi için İsrail Cumhurbaşkanı'na mektup

Trump'tan Netanyahu'yu affetmesi için İsrail Cumhurbaşkanı'na mektup

Trump, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a mektup göndererek, yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan Başbakan Binyamin Netanyahu’nun affedilmesini istedi. Herzog'un Trump'a büyük saygı duyduğu belirtilen açıklamada, bir kişinin affını istemek için Cumhurbaşkanlığına resmi talepte bulunması gerektiği vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, yolsuzluk davaları nedeniyle yargılanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a mektup gönderdiği bildirildi. İsrail basını tarafından yayımlanan mektupta, Trump’ın Netanyahu’nun yargılanmasına ilişkin süreci “siyasi ve haksız” olarak nitelendirdiği ve affedilmesi talebini Herzog’a ilettiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi de Trump’ın mektup gönderdiğini doğruladı. Yapılan açıklamada, Herzog’un Trump’a büyük saygı duyduğu ifade edilirken, af talebi için resmi başvuru yapılmasının gerektiği vurgulandı.

Trump, geçen ay İsrail Meclisi’nde yaptığı konuşmada da Herzog’a hitaben Netanyahu’yu affetmesi çağrısında bulunmuştu. Ancak Herzog, bu çağrıya karşı herhangi bir yanıt vermemişti.

NE OLMUŞTU?

Dönemin İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 21 Kasım 2019'da Netanyahu hakkında 3 ayrı yolsuzluk dosyasında, "rüşvet, emanete ihanet ve kişisel amaçlar için görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla dava açılmasını talep etmişti.

Görevdeyken yargılanan "ilk İsrail Başbakanı" olarak tarihe geçen Netanyahu'nun ilk duruşması 24 Mayıs 2020'de Kudüs Bölge Mahkemesi'nde görülmüştü.

Netanyahu, ifade vermek üzere ilk kez 10 Aralık 2024'te Tel Aviv Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmıştı.

Başbakan Netanyahu, "1000", "2000" ve "4000" dosya adıyla bilinen 3 ayrı yolsuzluk dosyası kapsamında "rüşvet, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla yargılanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN