Caminin bombalandığı iddia edilmişti... Dernek başkanı haberleri yalanladı

Caminin bombalandığı iddia edilmişti... Dernek başkanı haberleri yalanladı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Mariupol kentinde içinde Türk vatandaşlarının da içinde bulunduğu, çocuklar da dahil 80'den fazla kişinin bulunduğu caminin bombalandığını duyurdu. Öte yandan, Kanuni Sultan Süleyman Cami Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, "Sadece 700 metre yakınına bomba düştü" diyerek caminin bombalandığı haberlerini yalanladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Mariupol kentinde içinde Türkiye vatandaşlarının da içinde bulunduğu, çocuklar da dahil 80'den fazla kişinin bulunduğu caminin işgalciler tarafından bombalandığını açıkladı.

Bakanlığın paylaştığı Twitter mesajında "Muhteşem Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan Camii Rus işgalciler tarafından bombalandı" açıklamasında bulunulurken, camiden aralarında çocukların da bulunduğu çoğunluğu Türkiye vatandaşı 80'den fazla kişi olduğu ifade edildi.

Bombardımanın tam olarak ne zaman yapıldığı ve ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda ise bilgi paylaşımında bulunulmadı.

CAMİYE DOĞRU İLERLEMİŞLERDİ

Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Andryuşçenko, 12 gündür kuşatma altında olan kentte çatışmaların camiye doğru ilerlediğini belirtmişti.

Andryuşçenko şunları söyledi:

"Rusya hükümetimizin mesajlarını dikkate almıyor bu yüzden Türk hükümetinin Rusya ile iletişime geçerek durmalarını sağlamasını umuyoruz. Türk vatandaşlarını tahliye operasyonuna hazırız fakat bunun gerçekleşebilmesi için saldırının durması lazım. Bunun için de Türkiye'nin bize yardım etmesi gerekiyor, Türk hükümetinin müdahalesi olmadan saldırıların duracağına inanmıyorum."

Rus Tass haber ajansında yer alan habere göre ise Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı yetkililerin kentteki sivillerin çıkışına ve yardım konvoylarının girişine izin vermediğini açıkladı.

Kuşatma öncesi AFP'ye konuşan caminin imamı Mehmet Uce, cami binasının sağlam olduğunu ve bodrum katına gıda stokladıklarını belirtmişti.

Öte yandan ajansın aktardığına göre, İnsani koridor oluşturma girişimleri başarısızlıkla sonuçlandığı için Türkleri tahliye etmek için gönderilen iki otobüs geçen haftadan beri bekliyor. AFP'ye konuşan ve çocuğu, eşi ve dört akrabası camide olan İsmail Hacıoğlu, patlamaların camiye yaklaştığını ve caminin hedef alınmasından korktuklarını söyledi.

Salih Cihan tarafından 2005 yılında, Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Hürrem Sultan'ın anısına inşa edilen caminin içinde Türk İslam Kültür Merkezi bulunuyor.

UKRAYNALI BELEDİYE BAŞKANI: "34'Ü ÇOCUK 86 TÜRK VATANDAŞI BİR CAMİDE MAHSUR"

İngiliz basınından The Telegraph'ta yer alan Reuters haber ajansı kaynaklı habere göre; Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, Türkiye'ye çağrıda bulunarak, Rus güçlerinin saldırıları sonrasında 34'ü çocuk 86 Türk vatandaşının bir camide mahsur kaldığını öne sürdü.

BAKAN YARDIMCISI İDDİALARI DOĞRULAMIŞTI

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla iddiaları doğrulayarak, şunları söyledi:

"Tam şu anda Rusya ordusu Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan anısına yapılmış Muhteşem Cami’yi bombalıyor. Camide Türk vatandaşları dahil birçok yetişkin ve çocuk bombardımandan saklanıyor."

"RUSLARIN NE ZAMAN NEREYİ BOMBALAYACAĞI BELLİ OLMAZ"

Öte yandan, Kanuni Sultan Süleyman Cami Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, caminin bombalandığı iddialarını yalanladı.

KRT TV'nin canlı yayınında konuşan Hacıoğlu, Rusların, caminin yaklaşık iki kilometre yakınındaki binaları bombaladığını söyledi. Hacıoğlu, "Sadece 700 metre yakınına bomba düştü" dedi.

"Rusların ne zaman nereyi bombalayacağı belli olmaz" diyen Hacıoğlu, "Ümit ediyoruz ki biz insanlarımızı boşaltana kadar camimizi bombalamasınlar" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN